Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Leul, la cel mai scazut curs din istorie

Leul, la cel mai scazut curs din istorie
Leul s-a depreciat luni, fata de moneda europeana, iar Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de referinta de 4,3970 lei pentru moneda europeana, in crestere cu 2,23 bani (0,51%) comparativ cu vineri, cand euro a fost cotat la 4,3747 lei. Astfel a fost inregistrat cel mai slab curs din istorie.


Cursul a urcat in piata interbancara la un nou maxim istoric, de 4,4045 lei/euro, pe fondul incertitudinilor legate de masurile pe care le va adopta noul guvern dupa caderea Cabinetului Ungureanu, desi BNR a intervenit indirect, prin vanzare de euro.

Cotatiile au trecut de 4,4 lei/euro dupa ora 13:00, cand BNR anunta cursul de referinta. În jurul orei 13:40, euro era cotat pe piata interbancara la 4,4045 - 4,4050 lei, iar cel mai recent transfer a fost realizat la 4,4045 lei/euro. Precedentul nivel record, de 4,4010 lei/euro, a fost inregistrat vineri dupa ce Guvernul Ungureanu a fost demis. La deschidere, euro era cotat la 4,3895 - 4,3930 lei, in scadere fata de nivelul de la finalul sesiunii precedente, cand operatiunile se realizau in intervalul 4,3925 - 4,3950 lei/euro.
 
Volumele tranzactionate sunt relativ mari, in piata fiind prezenti atat jucatori locali, cat si investitori straini. BNR a anuntat luni un curs de 4,3970 lei/euro, in crestere cu 2,23 bani fata de vineri, euro ajungand astfel la un nou record istoric fata de leu la nivelul ratei de referinta.

Economistul ING Bank, Vlad Muscalu, crede ca piata va ramane tensionata, cel putin pana cand planurile noului guvern devin mai clare. "Volatilitatea ar putea persista dincolo de aceste clarificari, in cazul in care noul executiv reduce atentia acordata disciplinei fiscale. Riscurile asociate unui asemenea scenariu par semnificative, daca luam in considerare planurile prezentate in trecut de fosta opozitie si ca aceasta s-ar putea sa fie nevoita sa dovedeasca ca reprezinta opusul guvernelor precedente, care au redus cheltuielile publice si au majorat taxe", se arata intr-un raport al bancii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre euro

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre curs

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre piata

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0