Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Principalele 3 motive pentru care sa nu mai mananci carne

Principalele 3 motive pentru care sa nu mai mananci carne
Auzim in ultimul timp ca ar fi bine sa nu mai mancam carne, insa de multe ori motivele ne raman de neinteles sau insuficient explicate. Fie pentru sanatate, pentru protejarea animalelor sau a naturii, cei care nu mananca proteine animale declara ca sunt mai sanatosi si mai destepti decat restul. Adevarat sau nu, iata principalele trei motive din cauza carora ar fi bine sa nu mai mananci carne...


SANATATE. Carnea, mai ales carnea rosie este printre cele mai importante surse de grasimi saturate din alimentatie. Redu consumul de carne (vita, porc, miel sau pui) macar o zi pe saptamana si vei avea un risc mai scazut de cancer sau boli cardiace. Reducerea consumului de carne incurajeaza oamenii sa manance mai multe legume, iar studiile au aratat deja ca acestea scad riscul de atac cerebral si boli cardiace; in plus, cei care au eliminat total carnea din alimentatia lor au reusit sa slabeasca asa cum nu puteau cu orice alta dieta.
ECONOMII. Pare nerealista afirmatia ca daca nu mai mananci carne vei economisi bani, mai ales intr-o perioada in care legumele se scumpesc din cauza secetei. Adevarul este ca si carnea se scumpeste la fel de mult, pentru ca industria carnii este cea mai mare consumatoare de apa pe plan modial. Iar daca produsele din carne procesata sunt mai ieftine, cu siguranta nu sunt bune.
GRIJA PENTRU PLANETA SI ANIMALE. Industria cresterii animalelor ocupa aproape 30% din terenurile folosibile de pe planeta si produce aproape 5% din cantitatea totala de gaze de sera (alte studii independente ridica procentul peste 50%). Oricare ar fi cifrele reale, expertii ne spun ca au facut calculele si ca daca renuntam la carne macar o zi pe saptamana, facem economie si ajutam si la salvarea planetei. Iar cum efortul nu pare deloc greu, merita sa incercam.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre motive

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carne

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0