Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sa NU mananci seara: alimente care ingreuneaza digestia

de Alina Ilie la 2023-07-03
Ce sa NU mananci seara: alimente care ingreuneaza digestia
Cand vine vorba de alegerea mancarii pentru cina, este recomandat sa optezi pentru alimente usor digerabile. Iata cateva alimente pe care ar fi bine sa eviti sa le consumi seara.


Mancare grea si bogata in grasimi: Evita alimentele grase, precum fast food-ul, prajelile si mancarurile procesate. Acestea pot fi dificil de digerat si pot provoca disconfort abdominal si reflux gastric.
 
Carne rosie: Consumul de carne rosie la cina poate fi greu de digerat si poate afecta calitatea somnului. Daca doresti sa consumi carne la masa de seara opteaza pentru carnea de pui sau peste.
 
Alimente picante: Alimentele picante pot provoca arsuri la stomac, perturband somnul. Asadar, evita mancarurile foarte condimentate inainte de culcare.
 
Alimente care pot provoca arsuri la stomac: Daca ai probleme cu arsurile la stomac, evita alimentele si bauturile care pot agrava aceasta afectiune, cum ar fi citricele, ciocolata, cafeaua, ceaiul verde, usturoiul, ceapa si alimentele prajite.
 
Alcool: Consumul de alcool inainte de culcare poate afecta calitatea somnului. Alcoolul poate determina frecvente treziri pe parcursul noptii si poate provoca deshidratare.
 
Cafea si bauturi energizante: Evita consumul de cafea, ceai negru, bauturi energizante si alte produse care contin cofeina. Cofeina stimuleaza sistemul nervos si poate perturba somnul.
 
Alimente bogate in zahar: Alimentele cu continut ridicat de zahar, cum ar fi dulciurile procesate, bauturile indulcite si deserturile dulci, pot provoca fluctuatii ale nivelului de zahar din sange si pot afecta calitatea somnului.
 
In schimb, poti opta pentru alimente usoare, cum ar fi legumele, pestele, carnea de pui, orezul, pastele. Iata cate retete care sa te inspire:

 
 
 
 
 


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre digestie usoara

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somn odihnitor

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0