Dar pentru ca umilul mar este ubicuu, nu inseamna ca nu este si inconjurat de mister. Citeste mai jos pentru a afla cate ceva despre fructul pe care-l mananci de-o viata.
Alergiile la mar sunt, de fapt, alergii la polen.
Cand ne gandim la alergiile alimentare, ne gandim, de obicei, la alune, fructe de mare si chiar oua. Dar alergia la blandul mar nu este asa de rar intalnita. Expertii cred ca polenul de mesteacan care se gaseste pe coaja marului crud cauzeaza o reactie alergica, si unul din compusii fructului.
Merele sunt un aliment excelent pentru diete.
Continutul ridicat de apa si fibre din mar il recomanda pentru o senzatie de satietate mai indelungata. Are si putine calorii (cam 95). Dar merele mai vin la pachet si cu un alt avantaj: un compus din coaja numit acidul ursolic ajuta la reducerea grasimii maronii la soareci, creste consumul de calorii si reduce obezitatea (conform unui studiu efectuat tot pe soareci).
S-a observat ca soarecii hraniti cu alimente grase si cu alimente care contineau acid ursolic, chiar daca mancau mai mult luau mai putin in greutate si dezvoltau o masa musculara mai mare decat cei care mancau doar alimente grase, fara acid ursolic. De asemenea, s-a observat ca aceasta substanta pare sa mentina nivelul de zahar din sange sub control si sa opreasca depunerea grasimii pe ficat.
Cercetarile au aratat ca acidul ursolic (care se mai gaseste de exemplu si in afine, prune, busuioc, oregano sau cimbru) stimuleaza cresterea masei musculare si a “grasimii bune” care arde caloriile. Aceasta crestere a “grasimii bune” protejeaza organismul de obezitate.
Merele sunt diverse.
Marul este categoria alimentara cea mai diversificata. Conform unui expert in mere american, Rowan Jacobsen, citat de Huffington Post, existau odata 16.000 de tipuri de mere numai pe teritoriul Statelor Unite. Mai recent, s-au patentat 2.450 de tipuri de mere.
Irosim o treime din mar cand il mancam.
Daca mancam fructul intr-o maniera circulara, in jurul cotorului, irosim cam 30% din „carnea” lui (cam 20-30 de calorii).
Merele contin mult aer.
Un studiu pe aceasta tema arata ca aproximativ 18% din mar este aer.
Invata din clipul de mai jos cum sa mananci corect un mar.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.33
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!