Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri pe care nu le stiai despre mere

5 lucruri pe care nu le stiai despre mere
Toata lumea auzit ca este bine sa mananci un mar pe zi. Este un fruct accesibil, bogat in fibre, crocant si zemos. Ceea ce e bine pentru sanatate: o dieta bogata in mere este asociata cu multe beneficii, inclusiv scadere in greutate, o mai buna functionare a plamanilor, un risc scazut de atac cerebral, cancer si probleme de inima.


Dar pentru ca umilul mar este ubicuu, nu inseamna ca nu este si inconjurat de mister. Citeste mai jos pentru a afla cate ceva despre fructul pe care-l mananci de-o viata.
Alergiile la mar sunt, de fapt, alergii la polen.
Cand ne gandim la alergiile alimentare, ne gandim, de obicei, la alune, fructe de mare si chiar oua. Dar alergia la blandul mar nu este asa de rar intalnita. Expertii cred ca polenul de mesteacan care se gaseste pe coaja marului crud cauzeaza o reactie alergica, si unul din compusii fructului.
Merele sunt un aliment excelent pentru diete.
Continutul ridicat de apa si fibre din mar il recomanda pentru o senzatie de satietate mai indelungata. Are si putine calorii (cam 95). Dar merele mai vin la pachet si cu un alt avantaj: un compus din coaja numit acidul ursolic ajuta la reducerea grasimii maronii la soareci, creste consumul de calorii si reduce obezitatea (conform unui studiu efectuat tot pe soareci).
S-a observat ca soarecii hraniti cu alimente grase si cu alimente care contineau acid ursolic, chiar daca mancau mai mult luau mai putin in greutate si dezvoltau o masa musculara mai mare decat cei care mancau doar alimente grase, fara acid ursolic. De asemenea, s-a observat ca aceasta substanta pare sa mentina nivelul de zahar din sange sub control si sa opreasca depunerea grasimii pe ficat.
Cercetarile au aratat ca acidul ursolic (care se mai gaseste de exemplu si in afine, prune, busuioc, oregano sau cimbru) stimuleaza cresterea masei musculare si a “grasimii bune” care arde caloriile. Aceasta crestere a “grasimii bune” protejeaza organismul de obezitate.
Merele sunt diverse.
Marul este categoria alimentara cea mai diversificata. Conform unui expert in mere american, Rowan Jacobsen, citat de Huffington Post, existau odata 16.000 de tipuri de mere numai pe teritoriul Statelor Unite. Mai recent, s-au patentat 2.450 de tipuri de mere.
Irosim o treime din mar cand il mancam.
Daca mancam fructul intr-o maniera circulara, in jurul cotorului, irosim cam 30% din „carnea” lui (cam 20-30 de calorii).
Merele contin mult aer.
Un studiu pe aceasta tema arata ca aproximativ 18% din mar este aer.
Invata din clipul de mai jos cum sa mananci corect un mar.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mere

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0