Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Regimul disociat

Regimul disociat
Inventat in anii ’30, acest regim este unul vedeta. Milioane de femei din toata lumea au reusit sa slabeasca cu ajutorul lui si este, in continuare, unul destul de iubit, caci este usor de tinut si nu exista restrictii de cantitate a alimentelor. Principiul de baza este ca nu alimentele in sine ne ingrasa, ci combinarea lor intr-un mod neadecvat. Se poate tine pe durata unei saptamani, maximum doua. Daca se doreste evitarea efectului yo-yo, e bine sa se tina pe durata mai lunga, dar cu evitarea combinarii de alimente la aceeasi masa. De exemplu, mancam carne fara garnitura, pastele le mancam cu legume, nu cu branza etc.


Exista si dezavantaje, si anume ca este nevoie de disciplina alimentara pentru a-l putea duce la bun sfarsit. Se slabeste considerabil, dar kilogramele vor navali inapoi daca se revine la o alimentatie bogata in dulciuri si grasimi.
VARIANTE ALE REGIMULUI DISOCIAT
Regimul disociat clasic
Dupa o saptamana de regim disociat clasic se poate slabi pana la 5 kilograme. Se consuma in fiecare zi a saptamanii un alt tip de alimente, dupa cum urmeaza: 
•  Luni: Carne. De pui sau de vita, slaba, pregatita la aburi sau pe gratar;
•  Marti: Legume. Orice fel de legume, sote, fierte, pe gratar, frigarui de legume, cu adaos de condimente, suc de lamaie, sub forma de salata dar fara ulei;
•  Miercuri: Peste. Fiert, fript, cu condimente; de preferat este sa alegi pestele de apa dulce, este mai sarac in calorii;
•  Joi: Lactate. Iaurt slab, branza cu continut scazut de grasimi, lapte dulce sau acru, cascaval slab, sana, kefir;
•  Vineri: Oua. Este cea mai grea zi. Poti consuma practic oua in orice cantitate, dar nu iti recomandam acest lucru. Chiar daca nu ai probleme de sanatate, nu este indicat sa consumi mai mult de doua oua zilnic. Daca ti se pare foarte dificil, poti inlocui aceasta zi cu una din cele prezentate mai sus;
•  Sambata: Fructe. Fructe la discretie, in orice cantitate doresti. Poti manca chiar si fructe dulci, care in alte regimuri de slabire sunt interzise - banane, pere, struguri.
•  Duminica: Ai liber la combinatii intre alimentele cuprinse in celelalte zile ale saptamanii.
Regimul disociat de 3 zile
Este o varianta mai scurta a regimului disociat clasic. Astfel, in prima zi se consuma exclusiv lactate, in a doua zi exclusiv carne slaba, iar in ultima zi, fructe. Este bine de tinut atunci cand ai foarte putin timp la dispozitie si vrei sa scapi urgent de cateva kilograme in plus. In cele trei zile, daca respecti principiile regimului, poti slabi in jur de 2 kilograme.
Regimul disociat pe termen lung
Se poate tine timp de cateva luni. La fiecare dintre mese, evita asocierile de proteine si glucide sau lipide si glucide. Se pot consuma doar glucide la micul dejun, proteine sau lipide la pranz (dar nu proteine si lipide), iar, la cina, fructe sau legume.
Regimul disociat pe alimente
Presupune consumarea exclusiva a unui singur aliment pe tot parcursul unei zile (mere intr-o zi, telina a doua zi, carne de pui a treia zi si asa mai departe). Nu se recomanda pe termen lung.
Regimul disociat pe culori
Timp de trei zile se consuma doar alimente albe (lactate, radacinoase albe si cel mult trei felii de paine). Recomandarea expertilor in alimentatia disociata e sa nu combinati lactatele si cerealele. Se continua cu trei zile de mancaruri verzi (ardei, salata, castraveti, mazare, spanac etc.), la care se pot adauga cereale, dar nu mai mult de trei felii de paine. Ultima zi a saptamanii e cea a alimentelor rosii (carne slaba de vita, pasare sau peste pe gratar, fiarta sau la abur; rosii, ardei gras etc.).
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.49 din 5 - 53 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre glucide

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lipide

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0