Micul dejun trebuie, in zilele noastre, sa respecte 3 cerinte care, la prima vedere, se bat cap in cap: sa fie gustos, sanatos, dar si rapid. Rapid si usor de preparat si de consumat.
Multi dintre noi prefera sandwich-ul pentru micul dejun, fiindca “se face” simplu. Desi de obicei nu contine un numar mare de ingrediente, exista numeroase variante de sandwich. Din pacate, de multe ori criteriul sanatatii este ignorat atunci cand il preparam, caz in care din cerintele enuntate la inceput ramane “sa-l fac repede, daca se poate si gustos”...
Sandwich-ul pe care vi-l propun este nu doar rapid de facut si gustos, dar si foarte sanatos.
Ingrediente pentru un sandwich: paine integrala/neagra (2 felii), cas putin sarat (o felie), 4 felii de ou (cu tot cu galbenus, dintr-un ou fiert), o frunza de varza rosie, o jumatate de ardei, chimen. Puneti chimenul in galbenusul oualor. Este drept, pentru acest sandwich trebuie sa fierbeti oul si sa spalati si taiati ardeiul, dar il puteti pregati de seara. Cu varza este simplu, desfaceti o frunza din ea. Prepararea unor astfel de sandwich-uri dureaza intre 12 si 15 minute.
De ce este sanatos acest sandwich? Galbenusul de ou si chimenul stimuleaza tonusul mental, creativitatea si cresc rezistenta la stres. Casul si oul ne ofera calciu si vitamina D, foarte necesare mai ales in sezonul rece. Varza rosie si ardeiul contin vitamine si pigmenti antioxidanti din belsug.
Exista, daca este sa fim foarte stricti, si un “compromis” pe care sandwich-ul acesta il presupune, anume combinatia dintre lipidele galbenusului si glucidele casului (si ale painii). In acest caz, insa, digestia practic nu va fi ingreunata, deoarece sandwich-ul include multe fibre (din painea integrala, varza si ardei) iar galbenusul de ou nu ridica aceleasi probleme ca alte surse de grasimi (este in cantitate mica si are o compozitie complexa, incluzand si proteine). Din aceleasi motive, aceasta combinatie nu favorizeaza, in sandwich-ul propus, ingrasarea.
Pofta buna si sanatoasa!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h

de
SuntFericita.roRedactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.