Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sandwich cu ou si cas

Sandwich cu ou si cas
Micul dejun trebuie, in zilele noastre, sa respecte 3 cerinte care, la prima vedere, se bat cap in cap: sa fie gustos, sanatos, dar si rapid. Rapid si usor de preparat si de consumat. Multi dintre noi prefera sandwich-ul pentru micul dejun, fiindca “se face” simplu. Desi de obicei nu contine un numar mare de ingrediente, exista numeroase variante de sandwich. Din pacate, de multe ori criteriul sanatatii este ignorat atunci cand il preparam, caz in care din cerintele enuntate la inceput ramane “sa-l fac repede, daca se poate si gustos”... Sandwich-ul pe care vi-l propun este nu doar rapid de facut si gustos, dar si foarte sanatos. Ingrediente pentru un sandwich: paine integrala/neagra (2 felii), cas putin sarat (o felie), 4 felii de ou (cu tot cu galbenus, dintr-un ou fiert), o frunza de varza rosie, o jumatate de ardei, chimen. Puneti chimenul in galbenusul oualor. Este drept, pentru acest sandwich trebuie sa fierbeti oul si sa spalati si taiati ardeiul, dar il puteti pregati de seara. Cu varza este simplu, desfaceti o frunza din ea. Prepararea unor astfel de sandwich-uri dureaza intre 12 si 15 minute. De ce este sanatos acest sandwich? Galbenusul de ou si chimenul stimuleaza tonusul mental, creativitatea si cresc rezistenta la stres. Casul si oul ne ofera calciu si vitamina D, foarte necesare mai ales in sezonul rece. Varza rosie si ardeiul contin vitamine si pigmenti antioxidanti din belsug. Exista, daca este sa fim foarte stricti, si un “compromis” pe care sandwich-ul acesta il presupune, anume combinatia dintre lipidele galbenusului si glucidele casului (si ale painii). In acest caz, insa, digestia practic nu va fi ingreunata, deoarece sandwich-ul include multe fibre (din painea integrala, varza si ardei) iar galbenusul de ou nu ridica aceleasi probleme ca alte surse de grasimi (este in cantitate mica si are o compozitie complexa, incluzand si proteine). Din aceleasi motive, aceasta combinatie nu favorizeaza, in sandwich-ul propus, ingrasarea. Pofta buna si sanatoasa!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre varza rosie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sandwich

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cas

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ou

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0