Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sanatate intr-o mana de nuci

Sanatate intr-o mana de nuci
Nucile verzi contin o multime de vitamine (A, B, E si F) si minerale (calciu, fier, zinc, potasiu). Potrivit nutritionistilor, nucile proaspete intaresc vasele de sange si reduc posibilitatea de a face atac de cord.


Ce contin nucile?

Acizi grasi. Nucile contin cantitati importante de omega 6, omega 3 (acizi poli-nesaturati) si de acizi grasi mono-nesaturati - in principal acid oleic. Nucile contin si acizi grasi saturati, dar in cantitati reduse.
Proteine – intre 14% si 18%.
Glucidele sunt prezente in cantitati destul de mici (10-12%).
Saruri minerale. Complexitatea si bogatia de minerale oferite de nuci sunt rare. Nucile au in compozitiepotasiu, fosfor, cupru, zinc, calciu, magneziu, fier, seleniu, iod. Dintre acestea, potasiul si fosforul sunt in concentratii mai ridicate (nucile uscate depasesc bananele ca si concentratie de potasiu, dar sunt sub migdale). Fosforul intra in compozitia oaselor si are un rol metabolic important (in producerea de energie). Calciul se gaseste si el in cantitati destul de ridicate (60-80% din concentratia de calciu a laptelui).
Vitamine. Nucile contin cantitati importante de vitamina E si de caroten (care este transformat de ficat in vitamina A). Miezul de la 7-12 nuci este suficient pentru asigurarea necesarului zilnic de vitamina E. Nucile contin si vitamine din complexul B plus vitamina C (concentratiile in aceste vitamine nu sunt insa ridicate).

Beneficiile cosumului de nuci:

Mentinerea sanatatii inimii si a sistemului vascular. Uleiul continut de nuci are o actiune puternica in acest sens, datorita combinatiei complexe si concentratiei ridicate de grasimi sanatoase, vitamina E, potasiu, magneziu si seleniu. O mana de nuci in fiecare zi ne protejeaza mai bine inima decat uleiul de masline extravirgin si decat pestele gras. Pentru a-si indeplini functia de protector al inimii, miezul de la nuci trebuie sa fie in buna stare, fara urme de rancezeala. Rancezeala dauneaza inimii si, in plus, are potential hepato-toxic si cancerigen.

Scad riscul de cancer datorita acidului oleic si a vitaminei E.

Nucile mentin tonusul psihic si combat depresia, prin combinatia dintre grasimile bune continute, mineralele din compozitia lor si vitamina E.

Combat insomnia, datorita continutului de melatonina si de grasimi.

Sunt foarte bune pentru copii, stimuland cresterea armonioasa, dezvoltarea intelectului si tonusul fizic, datorita calciului, fosforului, lipidelor si carotenului.

Sunt nucile rele pentru silueta? Cu un aport caloric intre 620 si 700 de calorii la 100 de grame, nucile vor contribui vizibil la cresterea in greutate daca le consumam in cantitati mari. In cantitati mici, insa, ele ajuta la mentinerea masei corporale si la pierderea kilogramelor in exces, deoarece stimuleaza metabolismul.

Cum consumam nucile? Pentru cine iubeste gustul gras si aroma nucilor, miezul consumat ca atare este prima alegere. Daca, in schimb, vi se par prea satioase, le puteti folosi in primul rand la salate. Nucile aduc beneficii organismului cu conditia sa le consumam in stare cruda. O mana de miez de nuci pe zi este “reteta” ideala care, alaturi de o dieta sanatoasa, va preveni afectiunile severe si va va mentine in forma fizica buna pana la adanci batraneti.Dulceata de nuci verzi

Va oferim cateva retete cu nuci:

1. Salata cu gorgonzola, pere si nuci
2. Clatite cu miere si nuci
3. Dulceata de nuci verzi

Pofta buna!

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.19 din 5 - 50 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasimi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nuci

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nucile

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre omega 3

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre omega 6

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0