Nu s-au studiat indeaproape, pana acum, beneficiile abstinentei in randul consumatorilor moderati, caci atentia s-a indreptat inspre cei care consuma alcool in mod frecvent.
Ficatul joaca un rol esential in peste 500 de procese vitale pentru functii diverse, de la digerarea mancarii, la detoxifiere si echilibru hormonal. Majoritatea stim despre sanatatea ficatului in urma studiilor efectuate in randul persoanelor cu boli cronice, multi dintre acestia fiind alcoolici, foarte putine studii s-au focalizate pe functionarea acestui organ in randul persoanelor aparent sanatoase.
In aceasta ordine de idei, Andy Coghlan, de la publicatia New Scientist (cel care a initiat cercetarea), si-a rugat noua colegi care s-au descris ca fiind consumatori „obisnuiti” de alcool sa renunte la a mai bea. Alti patru au continuat sa bea in mod controlat.
Voluntarii care nu au mai baut alcool vreme de cinci saptamani au slabit un kilogram si jumatate, nivelul colesterolului reducandu-se cu cinci procente. Si glucoza din sange le-a scazut cu aproape o patrime,ceea ce indica o conditie fizica mai buna.
Participantilor la studiu li s-au efectuat teste de sange la inceputul si la finalul acestuia. Medicii de la Royal Free Hospital din Londra au observat ca nivelul de grasimi a scazut cu 15%, semn ca ficatul functioneaza mai bine. Voluntarii au dormit mai bine si au fost mai activi la job.
Singurul efect negativ a fost acela ca subiectii au raportat un grad mai redus de socializare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
