Numai foarte putine persoane cu acest sindrom sufera din cauza unor simptome debilitante. Din fericire, spre deosebire de alte boli intestinale mai grave, cum ar fi colita ulceroasa sau boala Crohn, sindromul colonului iritabil nu produce inflamatii sau schimbari ale tesutului colonului atrangad riscul cancerului de colon. In multe cazuri, poti controla SCI avand grija la dieta, stilul de viata si stres.
Semnele si simptomele SCI variaza mult de la o persoana la alta si adesea seamana cu cele ale altor boli. Printre acestea, cel mai des intalnite sunt urmatoarele:
- durere abdominala sau crampe,
- senzatia de balonare,
- gaze (flatulenta),
- diaree sau constipatie,
- mucus in materiile fecale.
Nu se stie exact ce provoaca SCI. Peretii intestinului au muschi ce se contracteaza si relxeaza intr-un ritm coordonat, pe masura ce bolul alimentar se muta di stomac, trece prin tractul intestinal si se indreapta spre rect. Daca ai SCI, contractiile sunt mai puternice si dureaza mai mult decat de obicei. Mancarea este foratat de intestine sa se miste mai repede, ceea ce duce la gaze, balonare si diaree.
In unele cazuri, se intampla exact opusul. Mancarea trece incet si scaunele sunt dure si uscate. Anomaliile la nivelul sistemului nervos sau al colonului pot juca si ele un rol, cauzand un disconfort si mai mare.
Exista si alti factori care influenteaza SCI. De exemplu, persoanele cu SCI au niveluri anormale de serotonina. Serotonina este o subtanta chimica ce este, in mod normal, asociata, cu functionarea creierului, dar joaca un rol si in functionarea normala a sistemului digestiv. Este posibil ca persoanele cu SCI sa nu aiba un echilibru bun al bacteriilor bune-rele in intestin.
Factori declansatori care afecteaza doar unele persoane
Din motive neclarificate, daca ai SCI probabil ca reactionezi puternic la stimuli care nu ii deranjeaza pe alti oameni. De exemplu:
- alimente. Multi afla ca simptomele se inrautatesc dupa consumul anumitor alimente. De exemplu, ciocolata, lapte si alcool. Bauturile carbogazoase si unele fructe si legume duc la balonare si disconfort. Nu se intelege foarte clar care este legatura intre alergiile si intolerantele alimentare si SCI;
- stresul. Simptomele se inrautatesc sau devin mai frecvente in timpul perioadelor stresante. Dar, desi stresul agraveaza simptomele, nu le si produce;
- hormonii. Pentru ca femeile sunt mai predispuse la SCI, cercetatorii cred ca schimbarile hormonale joaca si ele un rol. Multe femei descopera ca SCI devine mai acut in preajma ciclului menstrual.
Imagineaza-ti o viata fara dureri abdominale, disconfort stomacal, rusine fata de cei din jur!
Mancarimi, constipatie dureroasa, tensiune atunci cand nu poti ajunge la toaleta, gaze, balonare... Toate acestea fac ca doctorul tau sa isi dea cu presupusul si sa experimenteze cu tine.
In lucrarea 7 solutii naturale pentru a scapa de Sindromul Colonului Iritabil discutam aceste simptome deschis, ca tu sa stii exact ce inseamna ele si cum sa le tratezi.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate
Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
