Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Retete culinare rapide: 6 retete fenomenale cu cartofi!

de Sunt Fericita la 2014-08-25
Retete culinare rapide: 6 retete fenomenale cu cartofi!
Cartoful reprezinta unul dintre cele mai sanatoase, gustoase si satioase alimente cu putinta. Esential este modul in care sunt gatiti.



Asadar, daca sunt fierti, copti sau gatiti la abur, nu sunt in niciun caz nesanatosi. Mai mult, daca sunt consumati in cantitate moderata, atunci sunt numai buni pentru o masa delicioasa.


Iata si cele mai delicioase retete culinare pe care le puteti realiza plecand de la cartofi ca fiind baza preparatului:

1. Piuree moldovenesc. Se prepara ca un piuree clasic doar ca dupa ce ati pasat  cartofii, lasati pe foc mic si amestecati in timp ce presarati cas de oaie sau telemea in compozitie. Luati de pe foc si serviti cat este fierbinte!

2. Musaca de cartofi. Se prepara foarte simplu, dintr-un strat de puree, unul de carne tocata bine gatite, unul de sos de rosii si din nou cartofi, carne, sos de rosii samd.

3. Cartofi gratinati. Iata inca o alta reteta culinara foarte simpla si extrem de gustoasa. Cartofii se fierb si se paseaza marunt. Se adauga intr-un vas yenna. Peste acest strat se adauga branza de burduf maruntita, felii de oua fierte si o lingura de iarurt. Se adauga inca un strat de cartofi fierti si se continua pana cand terminam compozitia.

4. Supa crema de cartofi cu usturoi, in stil frantuzesc. Cartofii se fierb impreuna cu jumatate de telina mica, un morcov mic si jumatate de radacina de pastrunjel. Se adauga la final catei de usturoi maruntiti si se presara patrunjel din plin.

5. Bors moldovenesc de cartofi. Iata o reteta culinara pe care o ador cu adevarat si respect orice bucatareasa care stie cum sa o prepare. Destul de simpla reteta, as spune eu. Este o ciorba de leguma in care adaugam si cartofi la fiert si pe care o imbogatim cu bors. La final, aruncam doua oua batute cu furculita in ciorba care clocoteste. Rezulta zdrente de oua, asa cum sunt numite la moldoveni. Se serveste ultra-fierbinte, cu ardei iuti! Daca aveti curaj, stingeti cu vin rosu, facut in casa si tinut la rece.

6. Cartofi frantuzesti. Cartofii se taie cubulete si se adauga intr-un vas yenna alaturi de catei de usturoi, crengute de cimbru si cateva tije de patrunjel. Se adauga o cana de apa, cat sa ii cuprinda pana la jumatate, sare, piper si cateva linguri de ulei de masline. Se da vasul la cuptor si se serveste langa un sos de iaurt si usturoi pisat marunt.


sursa foto: www.freeimages.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.92 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre retete culinare

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0