Asadar, daca sunt fierti, copti sau gatiti la abur, nu sunt in niciun caz nesanatosi. Mai mult, daca sunt consumati in cantitate moderata, atunci sunt numai buni pentru o masa delicioasa.
Iata si cele mai delicioase retete culinare pe care le puteti realiza plecand de la cartofi ca fiind baza preparatului:
1. Piuree moldovenesc. Se prepara ca un piuree clasic doar ca dupa ce ati pasat cartofii, lasati pe foc mic si amestecati in timp ce presarati cas de oaie sau telemea in compozitie. Luati de pe foc si serviti cat este fierbinte!
2. Musaca de cartofi. Se prepara foarte simplu, dintr-un strat de puree, unul de carne tocata bine gatite, unul de sos de rosii si din nou cartofi, carne, sos de rosii samd.
3. Cartofi gratinati. Iata inca o alta reteta culinara foarte simpla si extrem de gustoasa. Cartofii se fierb si se paseaza marunt. Se adauga intr-un vas yenna. Peste acest strat se adauga branza de burduf maruntita, felii de oua fierte si o lingura de iarurt. Se adauga inca un strat de cartofi fierti si se continua pana cand terminam compozitia.
4. Supa crema de cartofi cu usturoi, in stil frantuzesc. Cartofii se fierb impreuna cu jumatate de telina mica, un morcov mic si jumatate de radacina de pastrunjel. Se adauga la final catei de usturoi maruntiti si se presara patrunjel din plin.
5. Bors moldovenesc de cartofi. Iata o reteta culinara pe care o ador cu adevarat si respect orice bucatareasa care stie cum sa o prepare. Destul de simpla reteta, as spune eu. Este o ciorba de leguma in care adaugam si cartofi la fiert si pe care o imbogatim cu bors. La final, aruncam doua oua batute cu furculita in ciorba care clocoteste. Rezulta zdrente de oua, asa cum sunt numite la moldoveni. Se serveste ultra-fierbinte, cu ardei iuti! Daca aveti curaj, stingeti cu vin rosu, facut in casa si tinut la rece.
6. Cartofi frantuzesti. Cartofii se taie cubulete si se adauga intr-un vas yenna alaturi de catei de usturoi, crengute de cimbru si cateva tije de patrunjel. Se adauga o cana de apa, cat sa ii cuprinda pana la jumatate, sare, piper si cateva linguri de ulei de masline. Se da vasul la cuptor si se serveste langa un sos de iaurt si usturoi pisat marunt.
sursa foto: www.freeimages.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.92
din 5
- 6 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!