Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania este statul cu cea mai mica datorie pe cap de locuitor din UE, spune Basescu

Romania este statul cu cea mai mica datorie pe cap de locuitor din UE, spune Basescu
Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca Romania are cea mai mica datorie pe cap de locuitor dintre statele UE, totalul datoriilor fiind de 97,9 miliarde, dintre care 22 de miliarde datorie publica. "Apropo de datorii, vreau sa stie romanii cum stam din punctul de vedere al datoriilor noastre. Romania are cea mai mica datorie pe cap de locuitor din UE", a spus presedintele.


Traian Basescu a precizat ca se refera atat la datoria privata, cat si la cea publica.

"Romania are cea mai mica datorie pe cap de locuitor din UE - vorbesc de datoria publica si datoria privata, dar statul nu plateste decat datoria publica. Totalul datorat de Romania e de 97,9 miliarde, din care 22 de miliarde sunt datoria publica. Restul e datorie privata, datorii ale firmelor, ale cetatenilor, conturile nerezidentilor care se afa in Romania", a spus Basescu.

Seful statului a precizat ca sistemul bancar romanesc este solid si ca, daca nu se produce o prabusire a unei banci, "statul nu are nicio treaba cu datoria privata".

"Putem considera ca avem de platit doar 22 de miliarde, dar in calculele europene se considera toata datoria. Calculul e facut pe total datorie", a spus seful statului.

Traian Basescu a precizat ca romanii au fiecare, in "spatele" lor, 4570 de euro datorie, incluzand si datoria privata.

"Asta rezulta din raportul 97,9 miliarde total datorat la 21, 4 milioane de locuitori - cifra oficiala a ultimului recensamant. 4570, asta inseamna ca Romania e statul cu cea mai mica datorie pe cap de locuitor din UE", a spus Basescu.

Seful statului a adaugat ca din raportul de 22 miliarde la 21,41 milioane de locuitori rezulta o datorie de 1000 de euro pe fiecare locuitor.

"Asta insemana ca avem posibilitatea sa lasam mostenire o casa, nu o datorie", a spus Basescu.

"Suntem in fata unei optiuni fundamentale: ce lasam copiilor nostri - o casa sau o datorie? Daca decidem sa lasam o datorie, mergem inainte ca pana in 1989, dar asta lasam, o datorie mare. Daca decidem sa lasam o casa, mergem cu cei 24 carora, cel putin declarativ, ne-am alaturat prin declaratia mea", a spus Basescu, referindu-se la adoptarea de catre 25 de state UE, intre care Romania, a noului tratat de consolidare a disciplinei bugetare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre romania

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre datoria

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre publica

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cap

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre locuitor

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0