SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce ar trebui sa iubim dovleceii

De ce ar trebui sa iubim dovleceii
Dovleceii fac parte din familia dovleacului si sunt veri buni cu castravetele. Tocmai de aceea, au multe insusiri comune. Nu se stie exact unde au aparut, dar cei care i-au "revendicat" cu mai multa hotarare sunt stravechile populatii preincase de pe teritoriul actualului Mexic.


In Europa, dovleceii au fost adusi de turci si italieni. Acum, leguma este raspandita pe tot globul unde este prezenta sub tot felul de culori: dovlecei cu coaja verde deschis, verde inchis (zucchini), galbena, rosiatica sau chiar alba.
In terapia naturista, dovleceii folositi sunt cei comestibili, nu cei cu rol pur decorativ. Se culeg insa la varsta frageda, cu samburii inca neformati si coaja subtire. Doar trei sute de grame de dovlecei asigura dublul necesarului zilnic de vitamina A si vitamina B9, necesarul zilnic de fosfor si potasiu si jumatate din necesarul zilnic de magneziu.
Cum se poate consuma dovlecelul:
- proaspat: cele mai multe vitamine, minerale si substante active (enzime, flavonoide) sunt depozitate in coaja care nu trebuie deci indepartata. Cei care au probleme digestive terbuie sa fie atenti, caci dovlecelul produce usoare balonari;
- gatit: prin fierbere, dovlecelul isi pierde o parte din vitamine, flavonoide si principii active complexe. Isi pastreaza insa fosforul, magneziul, potasiul, fibrele alimentare, fiind deci excelent pentru cardiaci, hipertensivi si supraponderali. Mai bine evita dovleceii prajiti;
- sub forma de suc: sucul preparat trebuie consumat imediat, caci se oxideaza repede. Are un gust neplacut ce poate fi inmuiat cu lamaie, mar, morcov;
- seminte sub forma de pulbere: daca ajunge la maturitate, dovlecelul are o pulpa ce nu mai poate fi consumata. Semintele insa sunt la optimum de dezvoltare. Ele pot fi colectate si facute pulbere, caci au proprietati terapeutice in tratarea bolilor prostatei, ale intestinului si ale sistemului endocrin.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti


Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dovlecei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre minerale

Cele mai citite articole

Temperaturile prea scazute impreuna cu vantul pot avea un efect neplacut asupra buzelor tale. ...
In sezonul rece, zeama de varza este extrem de utila pentru imbunatatirea sistemului imunitar si ...
Oricat de mult am vrea sa ascundem faptul ca nu ne-am odihnit suficient, incercand cu ajutorul ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016