4 mere coapte
3 linguri de miere de albine
zeama de la jumatate de lamaie
pentru aluat:
400 g faina
100 g unt rece
75 g nuci macinate
75 g zahar
1 ou
coaja rasa de la jumatate de portocala
1 ou pentru uns tarta deasupra
Cum se face:
Taie perele in doua, indeparteaza cotorul si curate-le de coaja; pune jumatatile intr-un vas, toarna apa rece cat sa le acopere, adauga mierea si zeama de lamaie si lasa-le 20 de minute la foc mic. Lasa-le apoi sa se racoreasca in sirop.
Aluatul: cerne faina intr-un bol, adauga nucile macinate, untul, zaharul si coaja rasa de portocala si amesteca cu mana compozitia pana obtii o coca asemanatoare cu pesmetul. Adauga oul batut si amesteca bine. Acopera compozitia cu un prosop curat si las-o sa "se odihneasca" 20 de minute.
Din jumatate de aluat intinde o foaie pe care o pui in forma de tarta, iar peste ea asaza perele scoase din sirop; acopera perele cu foaia facuta din cealalta jumatate de aluat; fa in mijlocul tartei o gaurica prin care sa se evapore apa rezultata in timpul coacerii.
Unge tarta cu oul batut ramas , presara zahar si bag-o la cuptor pentru 35-40 de minute.
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate
Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
