Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa fii fericita? Gandeste pozitiv, fii optimista, realista si traieste clipa

de Sunt Fericita la 2017-10-03
Vrei sa fii fericita? Gandeste pozitiv, fii optimista, realista si traieste clipa
Petrecem foarte mult timp plangandu-ne de lucrurile rele care ni se intampla, dar este o pierdere de vreme si de efort. Cercetatorii in domeniul psihologiei fericirii au intervievat mii de persoane pentru a descoperi ce trebuie sa faca fiecare pentru a avea viata pe care si-o doreste. Iata care sunt sfaturile expertilor, intr-un mini-ghid despre cum sa fii fericita...


Fii constienta de ceea ce ai

Studiile au aratat ca persoanele fericite nu au asteptari si aspiratii iesite din comun. Ele isi doresc doar ceea ce pot obtine, in timp ce oamenii nefericiti au dorinte si asteptari nerealiste. Cei fericiti stiu cum sa evite dezamagirile si sa se bucure de fiecare intamplare pozitiva din viata lor. Pentru a fi fericit, trebuie sa te bucuri de ceea ce ai.

Bucura-te de ceea ce faci

Persoanele care fac ceea ce le place sunt fericite; sunt genul de oameni care nu raman la un loc de munca pe care il urasc pentru bani sau glorie. Alti oameni, mult prea multi, din pacat, isi petrec cei mai buni ani din viata lor incercand sa faca bani, sacrificandu-si sanatatea si familia, pentru ca mai tarziu sa cheltuiasca banii pe care i-au strans pentru a redobandi sanatatea si familia pierdute.

Traieste pentru ziua de astazi

Pentru a fi fericita, nu trebuie sa te gandesti la esecurile din trecut. De asemenea, nu trebuie sa visezi la un viitor idealist sau sa iti faci griji pentru lucrurile pe care nu le-ai realizat inca. Persoanele fericite traiesc in prezent si au asteptari pozitive de la acesta.

Alege sa fii fericita

Nu trebuie sa te temi sa iti reevaluezi obiectivele. Imagineaza-ti viata ca pe o poveste pe care o poti modifica si revizui oricand doresti, pentru ca, de fapt, asa si este - numai tu esti cea care poti schimba ceea ce nu iti place, numai tu poti evita persoanele care te ranesc si numai in puterea ta sta decizia de a fi fericita. Intotdeauna ai libertatea de a alege modul in care abordezi o problema - cu pesimism sau optimism. Oamenii care hotarasc sa isi controleze singuri viata sunt mai fericiti.

Relatiile cu cei din jur influenteaza fericirea

Fericirea celorlalti influenteaza fericirea noastra. Trebuie sa ne gandim permanent ca, asa cum cei din jur ne pot face fericiti, si noi ii putem face fericiti pe cei din jur. Cercetarile arata, totodata, ca persoanele casatorite sunt mai fericite decat cele singure.
Foto: pixabay.com

Ocupa-ti timpul cu ceva

Daca vrei sa fii fericita, iesi in oras cat se poate de des; o viata sociala plina este unul din ingredientele fericirii. Cea mai buna cale de a savura viata este in compania celor din jur sau facand activitati care iti plac.

Fericirea e o alegere: iata 5 trucuri care garanteaza buna-dispozitie >>

Nu te compara cu ceilalti

Ambitia este benefica si ii face pe oameni fericiti, sustine Claudia Senik, profesor la Universitatea Sorbona din Paris, dar invidia ii face nefericiti. Comparatiile cu ceilalti sunt folositoare, doar daca oamenii invata ceva din acestea, nu daca isi doresc ceea ce altii au si ei nu pot obtine.

Fii tu insati!

La fel cum nu trebuie sa te compara cu altii, este important sa nu-ti faci griji despre ceea ce gandesc altii despre tine. Persoanele fericite sunt spontane, naturale si sincere: spun ceea ce gandesc si simt si nu sunt preocupate de ceea ce gandesc altii despre ele.

Nu te ingrijora inutil

Nu lua orice situatie prea in serios. Persoanele fericite nu isi fac griji si recunosc ca 90% din grijile pe care le au sunt nefondate, pentru ca evenimentele de care se tem nu se intampla.

Fii organizata

Persoanele fericite isi fac planuri si sunt organizate, au anumite obiective pe care incearca sa le indeplineasca. Poti sa obtii ceea ce vrei doar daca stii de la inceput ceea ce iti doresti.

Gandeste pozitiv

Acumularea emotiilor si a sentimentelor negative creeaza un disconfort psihic si fizic si poate sa duca pana la depresie. Incearca sa nu ai o viziune negativa asupra lucrurilor si sa gandesti optimist. Optimismul este mecanismul mental de auto-aparare impotriva depresiei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fericita

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fericite

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre viata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre persoane

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0