In timpul studiului, voluntarii au fost conectati la electrozi pentru a li se inregistra activitatea cerebrala din timpul somnului. In acest fel, s-a demonstrat ca cei care viseaza mult au episoade de trezire de 30 de minute pe parcursul unei nopti, iar restul care „nu viseaza” se trezesc doar 15 minute.
Aceste 15 minute nu sunt resimtite, ele fiind niste episoade scurte, fiziologice ce au loc la trecerea intre ciclurile de somn. In fapt, nici nu stim ca ne-am trezit.
La monitorizarea prin tomografie cu emisie de pozitroni a zonelor cerebrale ale „visatorilor” au fost evidentiate si zonele creierului cu activitate spontana si intensa: cortexul prefrontal median si jonctiunea temporar-parietala. Prima dintre acestea este implicata in descifrarea starilor mentale ale celorlalti, iar a doua in atentia acordata stimulilor exteriori.
Se pare ca in timpul somnului, visam cu o regularitate de 90 min, cele mai lungi vise putand ajunge cam pana la 30 min. Dimineata se deruleaza cele mai lungi dintre ele, dar creierul nu are capacitatea sa-ti aminteasca decat 2-3 minute de la final. Daca trezirea este brusca si provocata de lumina, atunci rar ne mai putem aminti ceva din visul de dimineata.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
