Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fructe si legume pe care sa le mananci toamna aceasta

Fructe si legume pe care sa le mananci toamna aceasta
Din septembrie pana in noiembrie, toamna vine cu o recolta colorata si delicioasa de produse variate, de la dovlecel la cartofi dulci si struguri si pere. Iar fructele ca merele, merisoarele si kiwi nu sunt doar bogate in arome, ci ofera si vitamine si antioxidanti care cresc imunitatea, incetinesc imbatranirea si pot lupta cu cancerul.


Cat despre legume, intreaga familie a cruciferelor (varza, conopida etc.) contine luptatori de elita impotriva cancerului. Si cum putem uita de dovleac? Este incarcat cu betacaroten care face bine la ochi.
Sa trecem cateva produse in revista, pentru a ne aminti beneficiile lor:
Merele: aceste fructe zemoase si crocante de toamna sunt pline de antioxidanti care ajuta la prevenirea bolilor cronice si incetinesc imbatranirea. Stiai ca exista peste 7.500 de varietati de mere?
Sfecla rosie: o gasesti tot timpul anului, dar cea mai buna este cea de toamna. Cand alegi aceste pietre pretioase rosiatice, cauta bulbi mici si tari si, daca se poate, cu tulpina verde atasata. Taie-o insa repede caci mananca din nutrienti, inclusiv betadina, un compus care lupta cu bolile de inima si ficat, creste fluxul sangvin inspre creier si reduce risculd e dementa.
Varza: are vitaminele A si C si glucosinolat (cel care ii da si aroma specifica) ce lupta impotriva cancerului.
Conopida: are vitamina K, vitamina C si fibre. Glucosinolatul previne anumite tipuri de cancer (in special pe cel de plamani).
Strugurii: reduc riscul aparitiei cheagurilor de sange, scad colesterolul rau si mentin o tensiune sanatoasa.
Prazul: var al cepei, parzul este disponibil in tot cursul anului, dar are cea mai buna aroma primavara si toamna. Este o sursa excelenta de prebiotice care regleaza functia intestinala si ofera o subtila aroma de ceapa, fara lacrimi insa. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antioxidanti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre conopida

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016