Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Beneficiile consumului de conopida

de Alina Ilie la 2021-07-08
Beneficiile consumului de conopida
Conopida face parte din familia cruciferelor, impreuna cu varza, broccoli, gulia, napul, ridichea, varza de Bruxelles. Prin continutul ridicat de enzime, are proprietatea de a elimina toxinele din organism. De asemenea, cercetarile au relevat ca persoanele care consuma legume din familia crucifere au un risc mai mic de a siferi de cancer de colon.


Conopida ofera 77% din necesarul zilnic de vitamina C. De asemenea, este o sursa buna de vitamina K, proteine, tiamina, riboflavina, niacina, fibre, vitamina B6, acid folic, acid pantotenic, potasiu, mangan, magneziu fosfor.

Calitatile sale sunt de necontestat, astfel incat poate fi folosita cu succes in prevenirea si tratarea unui numar extrem de mare de boli, fiind un veritabil medicament naturist.

Potrivit studiilor, consumul de legume crucifere condimentate cu turmeric are rezultate pozitive in ceea ce priveste impiedicarea dezvoltarii de celule canceroase. Conopida are in compozitia sa doi fitonutrienti, indol-3-carbinol si sulforafan, care pot ajuta la prevenirea cancerului de prostata, ovarian si cancerului de col uterin.

Fitonutrientii din conopida contribuie la buna functionare a ficatului, eliminand substantele toxice. Totodata, acestia mentin colesterolul la limite normale si aduc beneficii sistemului cardiovascular.

Fibrele alimentare sunt capabile sa stimuleze intestinul si sa previna constipatia. Foarte important de stiut este ca fibrele protejeaza stomacul si previn dezvoltarea de bacterii care pot duce la afectiuni digestive grave.

Nu in ultimul rand, conopida are un rol important in accelerarea metabolismului si in procesele de slabire.

Sursa: foodfacts.mercola.com
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre conopida

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume crucifere

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0