Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Alimente congelate: Cat de sanatoase sunt?

Alimente congelate: Cat de sanatoase sunt?
Alimente congelate: Cat de sanatoase sunt?

Alimentele congelate sunt o alegere foarte la indemana, din moment ce nu necesita timp de preparare indelungat. Le incalzesti si le consumi. Fructele si legumele congelate poti fi chiar mai sanatoase decat variantele proaspete, avand un nivel ridicat de vitamine si antioxidanti care lupta impotriva cancerului. Consumul alimentelor congelate este o alegere personala, dar se pare ca la teste fructele si legumele congelate au luat un punctaj mai mare la compusii antioxidanti, inclusiv vitamina C, polifenoli, luteina si betacaroten.


Pentru a decide ce sa mananci, citeste mai jos avantajele si dezavantajele alimentelor congelate.
Avantaje:
- congelarea alimentelor incetineste descompunerea transformamnd umezeala in gheata si inhiband dezvoltarea majoritatii speciilro de bacterii; este un proces excelent pentru emntinerea gustului, calitatii si a texturii,
- legumele si fructele congelate pot fi mai pline de antioxidanti decat variantele lor proaspete, pentru ca sunt supuse congelarii imediat dupa ce au fost culese. Doua echipe de cercetatori de la Leatherhead Food Research si de la Universitatea Chester au efectuat 40 de teste pentru a masura nivelurile de nutrienti din produse care au stat la frigider trei zile si echivalentul lor congelat. Au descoperit ca broccoli congelat are niveluri mai ridicate de vitamina C si luteina si de patru ori mai mult beta caroten. Morcovii congelati au de trei ori mai multa luteina si de doua ori mai mult beta caroten, avand si mai multa vitamina C, dar si mai multi polifenoli,
- portiile mici in care sunt prezentate te ajuta sa controlezi cat mananci.
Dezavantaje:
- una dintre problemele asociate congelarii ca metoda de conservare a alimentelor este pericolul atras de faptul ca agentii patogeni sunt dezactivati (nu ucisi), dar ei vor reveni la viata la decongelare,
- procesul de congelare tinde sa degradeze gustul mancarii si de aceea semipreparatele au prea multa sare si prea multe grasimi sa compenseze. Multe semipreparate contin intre 700 si 1.800 mg de sodiu. In conditiile in care doza zilnic recomandata este de 2.300 mg de sodiu, este greu sa te mentii in aceste limite. De aici si cresterea riscului de tensiunea arteriala ridicata,
- pentru a stabiliza produsele pentru mai multa vreme, companiile folosesc uleiuri vegetale partial hidrogenate. Acestea sunt bogate in grasimi trans si pot afecta sanatatea cardiovasculara.
 
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.83 din 5 - 3 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre polifenoli

Spune-ne opinia ta despre "Alimente congelate: Cat de sanatoase sunt?"



4 + 6 =

Cele mai citite articole

Femeile viseaza inca din copilarie la o nunta si la un sot ca in povesti, insa viata ofera lectii ...
Cu toate ca am avansat tehnologic foarte mult in ultimele decenii, inca stim foarte putine lucruri ...
Rolul acestui test psihologic este de a te ajuta sa descoperi ce se afla in latura ascunsa a ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Se stie ca un nivel scăzut de testosteron la bărbați este asociat cu ...
Îmi doresc dar nu cred că voi reusi cu vânzarea acestor ...
CUPTOR CU MICROUNDE. UNDE TRAITI FRATILOR. CUPTORUL CU MICROUNDE = MOARTE CURATA. RUSI DIN 1976 NU ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0