Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce TREBUIE sa mananci dimineata

De ce TREBUIE sa mananci dimineata
Un nou studiu publicat saptamana trecuta de revista Circulation a Asociatiei Americane pentru Sanatatea Inimii a descoperit ca barbatii maturi, de varsta mijlocie, care sar peste micul dejun sunt mai predispusi la atac de cord sau sa moara din cauza unei probleme de inima.


Aceasta informatie valideaza ceea ce stiam de ceva vreme: micul dejun ne ofera beneficii nutritionale si mentale, atat in cazul copiilor, cat si al adultilor.
Micul dejun este momentul ideal cand putem sa introducem in dieta cereale integrale, pentru a ne scadea colesterolul.
Si acesta nu este singurul motiv pentru care saritul peste prima masa a zilei este un obicei ce trebuie dat uitarii. Iata cateva in plus:
Daca sari peste micul dejun, te ingrasi.
Cei care uita de micul dejun au un risc mai mare de obezitate, conform unui studiu din 2003 publicat in revista Epidemiology. Cu cat mananci mai devreme, cu atat previi cu mai mult succes mancatul in exces pe timpul zilei. Ajuti la suprimarea concentratiei de insulina, un hormon din corp care incurajeaza celulele grase sa stocheze acizii grasi.
Daca sari peste micul dejun, uiti mai repede.
Un mic studiu publicat in 2005 in revista Psychology and Behavior a descoperit ca elevii de scoala primara care mananca fulgi de ovaz la micul dejun au o memorie pe termen scurt mai buna decat cei care nu mananca.
Daca sari peste micul dejun, iti cresti riscul de diabet tip 2.
Femeile care nu mananca dimineata se confrunta cu un risc mai mare de dezvoltare a diabetului de tip 2, decat cele care inghit cate ceva.
Daca sari peste micul dejun, devii mai rea.
Micul dejun contine (la modul ideal) vitamine, minerale si alti nutrienti necesari pentru a incepe ziua in forta. Daca functionezi cu rezervorul gol, in curand te vei simti obosita si fara chef. Un studiu din 1999 publicat in revista Psychology and Behaviour arata ca adultii care mananca zdravan la prima ora au o stare de spirit mai buna decat cei care nu iau micul dejun.
Acestea fiind spuse, este important de subliniat ca trebuie sa alegi alimentele sanatoase, potrivite. La modul ideal, aceasta masa ar trebui sa aiba putine zaharuri, grasime saturata si colesterol. Ceva in genul omleta de albusuri, cu avocado si paine prajita din cereale integrale.
 

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diabet tip 2

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0