Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

STUDIU: Femeile sunt de doua ori mai stresate din cauza sotilor decat a copiilor

de Viorica Ghinea la 2017-11-21
STUDIU: Femeile sunt de doua ori mai stresate din cauza sotilor decat a copiilor
Studiile au scos la iveala faptul ca femeile sunt mult mai stresate din cauza sotilor decat a copiilor. Faptul ca barbatii nu se implica in activitatile gospodaresti ori ca nu iau in serios procesul de educatie al copilului conduce la multe frustrari. Multe femei se simt astfel responsabile sa acopere ele si activitatile de care ar trebui sa se preocupe sotul lor. Citeste mai multe date despre acest studiu in continuare!


O cercetare realizata pe mai mult de 7000 de mame, de catre specialistii de la Universitatea din Padova, a scos la iveala faptul ca 46% dintre acestea se simt mai stresate din cauza sotului decat a copiilor. Cu un nivel de stres aflat intre 8.5 si 10, viata unei mame reprezinta o adevarata provocare.

Principalele motive pentru care mamele se simt stresate:

- mamele se plang de faptul ca nu pot sa isi termine toate treburile intr-o singura zi;

- 3 din 4 mame care au un partener spun ca ele se ocupa de majoritatea activitatilor legate de casa si de copii;

- 1 din 5 mame spun ca lipsa de ajutor din partea sotului reprezinta un factor de stres major pentru ele.

Specialistii de la  Universitatea din Padova au facut o analiza interesanta legata de nivelul de stres experimentat de catre femei. Se pare ca atunci cand barbatul isi pierde sotia, starea lui de sanatate se deterioreaza. In schimb, daca femeia ramane vaduva, sanatatea ei se imbunatateste si reuseste sa faca fata mai usor stresului, depresiei si durerii. Cercetatorii suspecteaza ca acest lucru se intampla pentru ca barbatii apeleaza mai des la ajutorul femeilor, asa ca depind mai mult de acestea.


De ce reprezinta sotii un motiv atat de mare de stres pentru sotii?

Probabil ca multi reprezentanti ai sexului opus vor ridica din sprancene a dezaprobare atunci cand vor citi rezultatul acestui studiu, asa ca este necesara o lamurire. Din pacate, nu multe cupluri reusesc sa isi imparta in mod egal responsabilitatile de acasa. Multi barbati nu se implica 100% in treburile gospodaresti si educatia copiilor, astfel ca acestea pica pe spatele sotiei. Mai grav este ca lucrurile par naturale in societatea actuala si putini sunt dispusi sa schimbe ceva in acest sens.


Care sunt solutiile in acest caz?

Exista solutii care te pot ajuta sa il faci pe sotul tau sa te ajute la treburile casnice. Daca partenerul tau nu se implica deloc in activitatile din casa ori o face prea putin, ar trebui sa porti o discutie serioasa cu el. Spune-i tot ce te deranjeaza pe un ton calm, altfel nu veti reusi sa va intelegeti. Impartiti treburile astfel incat sa existe un echilibru in activitatile voastre.

Nu functioneaza nici asa? Pur si simplu nu mai face o anumita activitate un timp. Asa sotul tau isi va da seama de efortul tau si poate se va implica mai mult. Nu ai semnat nicaieri ca doar tu te poti ocupa de acel lucru.

De multe ori femeile au asteptari prea inalte de la sotii lor. Chiar daca acesta nu face treaba exact ca tine, nu inseamna ca nu ar trebui sa il apreciezi pentru ca a avut intentia sa se implice. Daca incepi sa il critici, fii sigura ca data viitoare va prefera sa nu se mai ocupe de sarcina respectiva, ci sa te lase pe tine sa o faci exact asa cum iti place.

Nu va ocupati tot timpul cu munca. Nu se intampla nimic daca nu spalati vasele imediat ce v-ati ridicat de la masa ori daca baia nu straluceste de curatenie. Incercati sa petreceti mai putin timp certandu-va din cauza acestor factori si mai mult timp bucurandu-va unul de compania celuilalt.


Ce parere ai despre rezultatul acestui studiu? Te-ai simtit vreodata asa?



Foto: pexels.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.86 din 5 - 11 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre relatia de cuplu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre certuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre probleme in cuplu

Cele mai citite articole

Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0