Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Top 5 alimente cu efect antiinflamator

Top 5 alimente cu efect antiinflamator
Top 5 alimente cu efect antiinflamator
SanatateNoutati

Zaharul alb rafinat, carnea rosie, produsele de tip fast-food pot duce la inflamatii in organism pe care cercetatorii le coreleaza cu boli de inima, diabet, Alzheimer, artrita reumatoida si cancer. In cele ce urmeaza, iata 5 alimente antiinflamatorii:


Broccoli

Legumele verzi sunt bogate in antioxidanti care ajuta la repararea celulelor, vitamina A ce imbunatateste vederea si vitamina K, despre care se stie ca protejeaza creierul impotriva stresului oxidativ cauzat de radicalii liberi.
Previne cancerul prin continutul de magneziu si potasiu.

Telina

In studiile de laborator s-a demonstrat ca telina ajuta la reducerea nivelului de colesterol, mentinand tensiunea arteriala la limite normale. In plus, specialistii au constatat ca lupta impotriva infectiilor bacteriene prin continutul de antioxidanti.

Sfecla rosie

Un alt aliment care protejeaza organismul de inflamatii este sfecla rosie. In studiile de laborator asupra celulelor tumorale s-a demonstrat ca pigmentii au capacitatea de a inhiba dezvoltarea lor si de a reduce enzimele inflamatorii. Betalaina, substanta care ii confera culoarea specifica, detine proprietati antioxidante si antitumorale. Sucul de sfecla rosie, telina si morcovi poate fi folosita cu succes in prevenirea si combaterea cancerului colorectal, pulmonar si gastric.

Afine

Consuma cel putin o ceasca de afine pe zi pentru a tine la distanta bolile de inima, cancerul, bolile degenerative.

Potrivit specialistilor, afinele protejeaza creierul impotriva stresului si pot reduce efectele bolilor legate de inaintarea in varsta, cum ar fi  Alzheimer sau Parkinson.

Ananas

Lipsa de vitamina C este una dintre principalele cauze pentru inflamatia gingivala, fragilitate capilara, sangerarea gingiilor. Tocmai de aceea ar trebui sa mananci mai mult ananas, deoarece  abunda in vitamina C.

Mai mult, ananasul au acelasi efect ca si medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, ceea ce reprezinta o veste buna pentru pacientii diagnosticati cu artrita reumatoida si osteoartrita.

Sursa: draxe.com
Foto: pixabay.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Spune-ne opinia ta despre "Top 5 alimente cu efect antiinflamator"



9 - 4 =

Cele mai citite articole

Cresterea in greutate favorizeaza acumularea depozitelor de grasime in organism. Acestea pot afecta ...
Magneziul este responsabil pentru numeroase procese biologice. Este al patrulea mineral din punct ...
Milioane de oameni din intreaga lume doresc sa scape de excesul de grasime abdominala. Aceasta este ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Pentru cei cu ameteli... si eu am avut si am citit mult despre cum se trateaza... singurele efecte ...
Buna ziua, mult timp am neglijat , dar dupa ce mi-am facut analizele si mi-a iesit o carenta de ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton