Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 alimente cu efect antiinflamator

de Alina Ilie la 2016-10-12
Top 5 alimente cu efect antiinflamator
Zaharul alb rafinat, carnea rosie, produsele de tip fast-food pot duce la inflamatii in organism pe care cercetatorii le coreleaza cu boli de inima, diabet, Alzheimer, artrita reumatoida si cancer. In cele ce urmeaza, iata 5 alimente antiinflamatorii:


Broccoli

Legumele verzi sunt bogate in antioxidanti care ajuta la repararea celulelor, vitamina A ce imbunatateste vederea si vitamina K, despre care se stie ca protejeaza creierul impotriva stresului oxidativ cauzat de radicalii liberi.
Previne cancerul prin continutul de magneziu si potasiu.

Telina

In studiile de laborator s-a demonstrat ca telina ajuta la reducerea nivelului de colesterol, mentinand tensiunea arteriala la limite normale. In plus, specialistii au constatat ca lupta impotriva infectiilor bacteriene prin continutul de antioxidanti.

Sfecla rosie

Un alt aliment care protejeaza organismul de inflamatii este sfecla rosie. In studiile de laborator asupra celulelor tumorale s-a demonstrat ca pigmentii au capacitatea de a inhiba dezvoltarea lor si de a reduce enzimele inflamatorii. Betalaina, substanta care ii confera culoarea specifica, detine proprietati antioxidante si antitumorale. Sucul de sfecla rosie, telina si morcovi poate fi folosita cu succes in prevenirea si combaterea cancerului colorectal, pulmonar si gastric.

Afine

Consuma cel putin o ceasca de afine pe zi pentru a tine la distanta bolile de inima, cancerul, bolile degenerative.

Potrivit specialistilor, afinele protejeaza creierul impotriva stresului si pot reduce efectele bolilor legate de inaintarea in varsta, cum ar fi  Alzheimer sau Parkinson.

Ananas

Lipsa de vitamina C este una dintre principalele cauze pentru inflamatia gingivala, fragilitate capilara, sangerarea gingiilor. Tocmai de aceea ar trebui sa mananci mai mult ananas, deoarece  abunda in vitamina C.

Mai mult, ananasul au acelasi efect ca si medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, ceea ce reprezinta o veste buna pentru pacientii diagnosticati cu artrita reumatoida si osteoartrita.

Sursa: draxe.com
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0