Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Top 5 alimente cu efect antiinflamator

Top 5 alimente cu efect antiinflamator
Top 5 alimente cu efect antiinflamator

Zaharul alb rafinat, carnea rosie, produsele de tip fast-food pot duce la inflamatii in organism pe care cercetatorii le coreleaza cu boli de inima, diabet, Alzheimer, artrita reumatoida si cancer. In cele ce urmeaza, iata 5 alimente antiinflamatorii:


Broccoli

Legumele verzi sunt bogate in antioxidanti care ajuta la repararea celulelor, vitamina A ce imbunatateste vederea si vitamina K, despre care se stie ca protejeaza creierul impotriva stresului oxidativ cauzat de radicalii liberi.
Previne cancerul prin continutul de magneziu si potasiu.

Telina

In studiile de laborator s-a demonstrat ca telina ajuta la reducerea nivelului de colesterol, mentinand tensiunea arteriala la limite normale. In plus, specialistii au constatat ca lupta impotriva infectiilor bacteriene prin continutul de antioxidanti.

Sfecla rosie

Un alt aliment care protejeaza organismul de inflamatii este sfecla rosie. In studiile de laborator asupra celulelor tumorale s-a demonstrat ca pigmentii au capacitatea de a inhiba dezvoltarea lor si de a reduce enzimele inflamatorii. Betalaina, substanta care ii confera culoarea specifica, detine proprietati antioxidante si antitumorale. Sucul de sfecla rosie, telina si morcovi poate fi folosita cu succes in prevenirea si combaterea cancerului colorectal, pulmonar si gastric.

Afine

Consuma cel putin o ceasca de afine pe zi pentru a tine la distanta bolile de inima, cancerul, bolile degenerative.

Potrivit specialistilor, afinele protejeaza creierul impotriva stresului si pot reduce efectele bolilor legate de inaintarea in varsta, cum ar fi  Alzheimer sau Parkinson.

Ananas

Lipsa de vitamina C este una dintre principalele cauze pentru inflamatia gingivala, fragilitate capilara, sangerarea gingiilor. Tocmai de aceea ar trebui sa mananci mai mult ananas, deoarece  abunda in vitamina C.

Mai mult, ananasul au acelasi efect ca si medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, ceea ce reprezinta o veste buna pentru pacientii diagnosticati cu artrita reumatoida si osteoartrita.

Sursa: draxe.com
Foto: pixabay.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Spune-ne opinia ta despre "Top 5 alimente cu efect antiinflamator"



9 - 8 =

Cele mai citite articole

In foarte multe cazuri, Google s-a dovedit a fi cel mai bun prieten al tau, avand in vedere ca pare ...
Stim cu totii ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Prin urmare, este necesar sa ...
Adeseori ne plangem ca timpul nostru este limitat, ca nu mai avem timp de familie, sa ne bucuram de ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Serios? "O frantuzoaica nu ar purta niciodata o pereche de pantofi cu tocuri ametitoare nici ...
Bună ziua am un băiețel de 3ani când sta concentrat la tv sau la ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton