Dieta antiinflamatorie este importanta, caci alimentele care reduc inflamatia pot reduce simptomele si chiar intoarce boala din drum. Unele alimente cu efecte antiinflamatorii includ legumele cu frunze verzi, strugurii negri, nucile, semintele si legumele colorate.
Dar te-ai intrebat vreodata ce iti face rau? Ce alimente trebuie sa eviti?
1. Produse de patiserie din faina alba.
Produsele din faina alba sunt cele mai periculoase, pentru ca faina alba devine imediat zahar alb in gura. Amidonul se divide imediat in zaharur. De aceea creste glicemia si ajungi sa suferi de inflamatii. Mai mult, faina alba este dublu periculoasa, caci are si gluten. Multi oameni au dificultati la digerarea glutenului si, de aici, rezulta inflamatii.
2. Cartofii prajiti.
Problema este ca, atunci cand prajim lucruri in ulei, la temperaturi foarte inalte, se creeaza o neurotoxina numa acrilamida care duce la aparitia inflamatiilor. Singura posibilitate de a iesi din impas este sa gatim la temperaturi joase. Pentru a evita problema, pune cartofii in tava la cuptor fara ulei.
3. Carnatii la gratar.
Cea mai mare problema cu carnatii consta in nitratii pe care ii contin. Am auzit de ani buni de nitrati: o substanta chimica cancerigena care duce la inflamatii. Mai rau, gatim grasimi animale la temperaturi inalte pe gratar si urmele alea negre care apar din cauza gatirii in exces sunt si ele carcinogene. Vitamina C te poate proteja de nitrati, asa ca , daca, ocazional, mananci asa ceva, mananca si o portocala.
4. Cola
Colorantul caramel din bauturile cola contine o substanta chimica ce a fost interzisa in unele tari. Se numeste 4-methylimidazole sau 4-MI si s-a demonstrat ca provoaca cancer la animalele de laborator. Nu s-au stabilit nivelurile sigure pentru oameni, dar ar trebui evitata cu totul. Cola ar trebui evitata cu totul, caci o doza normala contine echivalentul a noua lingurite de zahar. Insulina rezultata ca urmare a cresterii glicemiei duce la inflamatii.
5. Floricele la microunde.
Aroma artificiala de unt din majoritatea sortimentelor de pocorn la microunde este asociata inflamatiei. Nici plamanii sau ficatul nu sunt mai fericiti cand mancam asa ceva. Aburul care apare la deschiderea pungii e toxic. Preparatul are si grasimi din uleiurile partial hidrogenate folosite pentru prajit la temepraturi inalte si aceste grasimi trans duc la inflamatii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4
din 5
- 16 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!