Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

11 arome care fac minuni pentru sanatate

de Alina Negrutiu la 2014-05-02
11 arome care fac minuni pentru sanatate
Pentru majoritatea oamenilor, un miros nu este doar o aroma oarecare, ci o amintire. Cand simti miros de biscuiti, iti amintesti de bucataria buncii. Cand o briza calda iti aduce prin preajma miros de flori proaspete, esti trasnportata instantaneu in timp la primul sarut. Iar aceste conexiuni nostalgice nu sunt pure coincidente, caci exista o stiinta in spatele acestor arome pe care le pretuim. Raspunsul olfactiv este direct asociat centrului emotional al creierului nostru, producand sentimente calde la un simplu miros. Nu este de mirare ca aproape tuturor ne place mirosul de ploaie.


Pe langa puterea de a induce revitalizarea amintirilor, anumite arome pot face minuni la nivelul mintii si al corpului. De la eliberarea de stres la alinarea durerii de cap, anumite arome au un impact pozitiv. Iata 11 dintre ele:
Lavanda te pote ajuta sa dormi.
Lavanda linisteste mintea si corpul aproape instantaneu. Probabil ca unul dintre cele mai utile beneficii ale sale este de a trata insomnia.
Scortisoara iti ascuteste mintea.
Este unul dintre mirosurile cele mai cunoscute si iubite, pentru ca este si dulce. Cercetatorii de la Universitatea Wheeling Jesuit au descoperit insa ca participantii care au mirosit scortisoara si-au imbunatatit functiile cognitive si raspunsul vizual-motoriu, memoria de lucru, dar si capacitatea de atentie.
Conform cercetarilor, mirosul de pin scade anxietatea. Intr-un studiu japonez, participantii care au trecut printr-o padure de pini au raportat o stare diminuata de depresie si de stres. Cercetarea a descoperit si ca subiectii anxiosi au devenit mai relaxati. 
Mirosul de iarba proaspata iti aduce bucurie.
Exista o substanta chimica eliberata la taierea ierbii care ii face pe oameni mai fericiti si mai relaxati. Aroma previne si declinul mental pe masura ce imbatranesti. Mirosul este atat de puternic, incat specialistii in neurostiinta au creat un parfum care aduce cu iarba proaspat taiata.
Citricele iti dau energie.
Uita deci de cafea si alege o portocala. Mirosul de lamaie sau portocala, cunoscute mai ales pentru continutul ridicat de vitamina C, creste starea de energie si alerta.
Vanilia amplifica starea de bine.
Dovleacul poate functiona ca afrodisiac.
Te-ai gandit vreodata sa te dai cu un parfum care se numeste Eau de Dovleac? Sa stii ca barbatilor le-ar placea. Intr-un studiu coordonat de The Smell&Taste Treatment and Research Foundation, cercetatorii au descoeprit ca 40% dintre subiectii barbati au raspuns pozitiv la mirosul de dovleac combinat cu lavanda.
Menta amplifica puterea de concentrare.
Pe langa faptul ca iti asigura o respiratie proaspata, menta ii face o favoare si creierului. Un studiu mic organizat de Universitatea Wheeling Jesuit arata ca exista o legatura intre puterea cognitiva, motivatie si performanta generala. 
Iasomia reduce depresia.
Iasomia este foarte frumoasa, dar te si trezeste la viata, alungand gandurile rele. 
Merele se iau la tranta cu migrenele.
Uleiul de masline iti satisface pofta de mancare.
Cu totii am auzit de beneficiile uleiului de masline adaugat la mancaruri, dar acest ingredient cheie al dietei mediteraneene poate ajuta la diminuarea poftei de mancare. 
 
Sursa: Huffington Post
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lavanda

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre citrice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0