Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pierderea dintilor afecteaza memoria

Pierderea dintilor afecteaza memoria
O noua cercetare sugereaza ca pierderea dintilor duce la pierderea memoriei. Impulsurile senzoriale create de miscarea maxilarului si a dintilor ajung intr-o anumita parte din creier care este responsabila cu formarea si restabilirea amintirilor, spun oamenii de stiinta citati de Daily Mail.


Cu alte cuvinte, cei care au mai putini dinti sau care nu mai au dintii lor naturali produc mai putine semnale care sa ajunga in hipocamp.
Numarul de dinti este asociat „in mod unic si semnificativ” cu performantele pe care un individ le obtine la testele de memorie episodica cand trebuie sa-si aminteasca evenimente din trecut si sa isi activeze memoria semnatica. Aceasta este concluzia studiului efectuat de universitati din Norvegia si Suedia pe un esantion de 273 de eprsoane, cu varste intre 55 si 85 de ani.
Participantii aveau, in medie, intre 22 si 10 dinti naturali (32 de dinti este numarul normal). 70% dintre dintii lipsa erau molari.
„Numarul dintilor naturali a fost asociat pozitiv cu performantele memoriei episodice, a capacitatii de a ne aminti si de a recunoaste”, au notat autorii studiului de la universitatile Umea si Stockholm si de la Institute of Clinical Dentistry din Tromsx, Norvegia. Astfel, numarul natural al dintilor ar putea fi responsabil pentru 20% din variatiile capacitatii de reamintire, 15% din variatiile recunoasterii episodice si 14 procente din variatiile inregistrate la nivelul memoriei semantice. 
Autorii studiului au declarat ca este posibil ca activitatea cerebrala sa se schimbe si din cauza ca oamenii care nu mai au toti dintii naturali evita sa mai mestece anumite alimente, diminuandu-si aportul de vitamine, proteine si calorii. 
Un alt studiu efectuat anul trecut a facut conexiunea intre dintii bine intretinuti si prevenirea dementei. Cercetatorii de la Universitatea din California care au monitorizat aproape 5.500 de persoane in varsta pe o perioada de peste 18 ani au descoperit ca cei care nu se spala pe dinti sunt cu 65% mai predispusi sa sufere de dementa in comparatie cu cei care de spala de trei ori pe zi pe dinti.
Se crede ca bolile gingiei afecteaza creierul, producand inflamatii si degradare.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre memorie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016