Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 sfaturi pentru o vacanta reusita la mare, alaturi de cei mici

de Sunt Fericita la 2022-01-14
5 sfaturi pentru o vacanta reusita la mare, alaturi de cei mici
Fie ca este prima data cand mergi la mare cu micutul tau sau ati mai fost impreuna in vacanta pe litoral, este normal sa ai emotii. Probabil ca te intrebi ce sa faci pentru a te asigura ca toata lumea se va simti bine–atat adulti, cat si copii. Ei, bine, chiar daca nu exista o solutie magica, exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a spori confortul tuturor. Prichindeii se vor distra pe cinste, iar tu vei reusi sa te relaxezi si sa te odihnesti. Iata cum!


1. Cauta cazare intr-un hotel potrivit pentru familiile care au copii

Orice parinte poate confirma acest lucru: este greu sa te relaxezi cand stii ca micutul se afla aproape de apa si de alte potentiale pericole, intr-o zona complet noua si necunoscuta. De aceea, este indicat sa rezervi o camera intr-un hotel potrivit pentru familii. De regula, aceste unitati de cazare au bazine cu adancime mica si supraveghetori dedicati pentru cei mici. De asemenea, in fiecare sezon, ele organizeaza activitati distractive pentru copii, astfel incat parintii sa isi poata rezerva cel putin o ora de relaxare si odihna, la spa sau oriunde altundeva doresc.

2. Planifica activitati interesante pentru cei mici

Atunci cand au foarte multa energie, micutii trebuie neaparat sa consume surplusul. In caz contrar, energia se poate transforma in crize de plans, comportament irascibil sau tot felul de peripetii. Pentru a evita acest lucru si pentru a te asigura ca prichindeii nu se plictisesc nicio secunda, planifica in fiecare zi cate o activitate inedita, care sa le trezeasca interesul si care sa ii determine sa isi consume energia. Poate fi vorba despre volei pe plaja, castele de nisip, ski jet sau o vizita in parcul de distractii din statiune.

3. Ia cu tine o geanta de plaja completa

Cu siguranta, cunosti sentimentul apasator care te cuprinde atunci cand iti dai seama ca ai uitat ceva important acasa. Cand pleci spre mare si, in special, atunci cand iti organizezi concediul alaturi de cei mici, trebuie sa fii extrem de atenta la obiectele esentiale. De exemplu, inainte de plecare, cumpara creme SPF pentru copii si palarii de soare si asigura-te ca le ai mereu la indemana. Acestea sunt cruciale pentru sanatatea celor mici. Un copil cu arsuri solare sau insolatie nu se va simti deloc bine in vacanta. Prin urmare, totul se va transforma intr-un calvar.

Nu uita nici sticla cu apa rece, ochelarii de soare, hainele de schimb si cateva jucarii preferate.

4. Nu decala foarte mult programul obisnuit

Cand ritmul circadian al copilului tau are de suferit, acesta va deveni, dintr-o data, mult mai irascibil, mai sensibil si mai prost dispus. Din acest motiv, ar fi indicat sa nu modifici foarte tare programul obisnuit, de acasa. Bineinteles, puteti petrece si cateva seri la terasa sau plimbandu-va pe faleza, insa, incearca sa nu decalezi ora de somn cu mai mult de doua ore. Un copil obosit este intotdeauna agitat si moracanos!

5. Verifica atent imprejurimile si invata-l pe cel mic cum sa ramana in siguranta

  • Daca ai tendinta sa fii un parinte anxios, verificarea temeinica a zonei de plaja in care va aflati te poate ajuta sa te relaxezi. Totodata, acest lucru iti va tine copiii in siguranta, asa ca nu il omite!
  • Verifica nisipul din apropierea sezlongului, ca sa te asiguri ca nu exista obiecte periculoase, resturi alimentare sau alte deseuri. Verifica apa marii, sa vezi daca malul nu este foarte abrupt si adancimea se modifica brusc.
  • Nu in ultimul rand, poarta o discutie cu micutul tau si stabiliti de comun acord cateva reguli principale (nu are nevoie sa intre singur in apa, trebuie sa anunte cand vrea sa mearga la baie etc.).

Toate aceste lucruri te vor ajuta atat pe tine, cat si pe cel mic. Impreuna veti avea o vacanta de vis, relaxanta si plina de distractie!

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre protectie solara

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre spf

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0