Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Sfaturi pentru regenerarea parului

de Sunt Fericita la 2019-07-25
5 Sfaturi pentru regenerarea parului
Caderea parului este absolut normala, mai exact intre 50 si 100 de fire de par pe zi. Insa, atunci cand iti cade mult mai mult in fiecare zi inseamna ca te confrunti cu o afectiune serioasa. Iata ce poti face pentru a combate caderea parului!


O problema reala intervine doar atunci cand te confrunti cu o cadere masiva a parului, deoarece caderea regulata a parului inseamna si o perioada normala de regenerare. 
 
Care sunt cauzele caderii parului?
 
Caderea parului poate fi determinata de o multime de cauze si in cazul fiecarui organism in parte cauzele sa actioneze diferit. Cauzele interne care pot duce la pierderea parului pot fi:: predispozitia hormonala, menopauza, sarcina, varsta sau ereditatea. Cauzele externe ce cauzeaza caderea parului pot fi: dieta alimentara nepotrivita, stes, folosirea produselor nepotrivite, probleme de sanatate, administrarea medicamentelor nepotrivite.
 
Tipuri de caderea parului:
 
  • Alopecia androgenica - forma obisnuita intalnita atat la barbati, cat si la femei, iar factorii care contribuie pot fi: probleme hormonale ori biologice sau ereditare;
  • Alopecia areata - afectiunea care duce la pierderea completa a parului, indiferent de problemele medicale existente. In acest caz se pot observa zone rotunde  pe scalp unde parul lipseste in totalitate;
  • Traction alopecia - pierderea constanta a firelor de par din cauza anumitor stiluri de coafat;
  • Trichotillomania - afectiune ce ii face pe oameni sa se traga de par, in mod inconstient, pana in momentul in care le cade parul;
  • Pitiriazis amiantacea - eczema a pielii capului care poate aparea in orice zona  a scalpului si poate cauza caderea parului

 

5 Sfaturi pentru regenerarea parului

 
Dietă echilibrată. Un regim alimentar bogat în vitamine È™i minerale este obligatoriu pentru o stare generala mai buna a organismului si implicit pentru o podoaba capilara sanatoasa. 
 
Evitarea stresului. Stresul, dar și deficiența vitaminelor esențiale din organism si fluctuațiile de greutate pot duce la căderea părului. Stresul emotional poate duce la pierderea parului, chiar si dupa o perioada lunga de timp de la momentul traumei.
 
Tratarea anemiei. Mai exact, imbunatatirea fierului si a vitamine B 12 din corp. Deficitul acestora poate provoca pierderea parului.
 
Testarea funcției tiroidei. Dezechilibrul hormonal poate duce si el la pierderea părului. Tocmai din acest motiv, pentru a preveni, dar si pentru a confirma dacă există o disfuncție a tiroidei este necesara analiza valorii TSH-ului, hormonul de stimulare tiroidian.
 
Verificarea prospectelor medicamentelor. Sunt medicamente care au legătură directa cu căderea părului, mai ales prin întreruperea administrării lor. Este recomandat sa verifici cu atentie prospectul medicamentelor pe care le consumi. 
 
 
Vizita la medicul specialist pentru caderea parului
 
Pentru ca exista o serie de motive care duc la caderea parului, este indicat consultul medicului specialist, care va incerca sa puna un diagnostic corect in baza raspunsurilor primite. In felul acesta, se vor elimina anumite cauze si se va afla motivul real ce tine de caderea brusca ori graduala a parului. Firul de par, dar si scalpul este examinat, iar de aici se pot preleva probe pentru a solutiona caderea parului.
 
 
In functie de diagnosticul primit, vei stii care este metoda potrivita de tratament pentru caderea parului, dar si daca problema este una serioasa ori vorbim doar despre o regenerare absolut normala.
 
Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0