O problema reala intervine doar atunci cand te confrunti cu o cadere masiva a parului, deoarece caderea regulata a parului inseamna si o perioada normala de regenerare.
Care sunt cauzele caderii parului?
Caderea parului poate fi determinata de o multime de cauze si in cazul fiecarui organism in parte cauzele sa actioneze diferit. Cauzele interne care pot duce la pierderea parului pot fi:: predispozitia hormonala, menopauza, sarcina, varsta sau ereditatea. Cauzele externe ce cauzeaza caderea parului pot fi: dieta alimentara nepotrivita, stes, folosirea produselor nepotrivite, probleme de sanatate, administrarea medicamentelor nepotrivite.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala 2021 clasa a VIII-a
Textele care-ti asigura punctajul maxim la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala clasa a VIII-a conform programei 2021 Elaborata de un grup de profesori coordonati de dna prof dr Oana Chelaru lucrarea are un singur scop instruirea elevului pentru depasirea obstacolului reprezentat de textul cerut indiferent de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Tipuri de caderea parului:
- Alopecia androgenica - forma obisnuita intalnita atat la barbati, cat si la femei, iar factorii care contribuie pot fi: probleme hormonale ori biologice sau ereditare;
- Alopecia areata - afectiunea care duce la pierderea completa a parului, indiferent de problemele medicale existente. In acest caz se pot observa zone rotunde pe scalp unde parul lipseste in totalitate;
- Traction alopecia - pierderea constanta a firelor de par din cauza anumitor stiluri de coafat;
- Trichotillomania - afectiune ce ii face pe oameni sa se traga de par, in mod inconstient, pana in momentul in care le cade parul;
- Pitiriazis amiantacea - eczema a pielii capului care poate aparea in orice zona a scalpului si poate cauza caderea parului
5 Sfaturi pentru regenerarea parului
Dietă echilibrată. Un regim alimentar bogat în vitamine și minerale este obligatoriu pentru o stare generala mai buna a organismului si implicit pentru o podoaba capilara sanatoasa.
Evitarea stresului. Stresul, dar și deficiența vitaminelor esențiale din organism si fluctuațiile de greutate pot duce la căderea părului. Stresul emotional poate duce la pierderea parului, chiar si dupa o perioada lunga de timp de la momentul traumei.
Tratarea anemiei. Mai exact, imbunatatirea fierului si a vitamine B 12 din corp. Deficitul acestora poate provoca pierderea parului.
Testarea funcției tiroidei. Dezechilibrul hormonal poate duce si el la pierderea părului. Tocmai din acest motiv, pentru a preveni, dar si pentru a confirma dacă există o disfuncție a tiroidei este necesara analiza valorii TSH-ului, hormonul de stimulare tiroidian.
Verificarea prospectelor medicamentelor. Sunt medicamente care au legătură directa cu căderea părului, mai ales prin întreruperea administrării lor. Este recomandat sa verifici cu atentie prospectul medicamentelor pe care le consumi.
Vizita la medicul specialist pentru caderea parului
Pentru ca exista o serie de motive care duc la caderea parului, este indicat consultul medicului specialist, care va incerca sa puna un diagnostic corect in baza raspunsurilor primite. In felul acesta, se vor elimina anumite cauze si se va afla motivul real ce tine de caderea brusca ori graduala a parului. Firul de par, dar si scalpul este examinat, iar de aici se pot preleva probe pentru a solutiona caderea parului.
In functie de diagnosticul primit, vei stii care este metoda potrivita de tratament pentru caderea parului, dar si daca problema este una serioasa ori vorbim doar despre o regenerare absolut normala.
Sursa foto: pixabay.com
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Comentarii articole