In ceea ce priveste informatiile nutritionale, 60g patrunjel (cam cat intra intr-o cana de ceai normala) are 22 calorii, 1,8g proteine, 0,5g grasimi dintre care 0,1g grasimi saturate, 3,8g carbohidrati si 2g fibre.
Desi este cultivat de secole, patrunjelul continua sa ramana in topul preferintelor oamenilor ca planta aromata (condiment). Bucataria Orientului Mijlociu foloseste din plin patrunjelul in prepararea diferitelor retete delicioase; de exemplu, salata traditionala numita "tabuleh", in care patrunjelul este ingredientul principal.
Printre bolile si afectiunile pentru care patrunjelul aduce beneficii, avem...
* anemia – patrunjelul previne anemia feripriva, deoarece contine mult fier si vitamina C, despre care se stie ca ajuta la absorbtia fierului;
* alopecia (caderea parului) – patrunjelul se foloseste ca remediu natural impotriva acestei afectiuni deranjante;
* boli renale – frunzele verzi ale patrunjelului pot trata multe afectiuni ale rinichilor sau ale aparatului urinar, tocmai pentru ca faciliteaza eliminarea toxinelor din sange si din tesuturi;
* sistemul imunitar – prin continutul mare de vitamina C, patrunjelul ajuta direct la intarirea imunitatii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate
Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
