Iata care sunt legumele care isi pastreaza substantele nutritive si atunci cand sunt gatite:
1. Spanac
Frunzele verzi de spanac contin foarte multi nutrienti si le poti premara in mai multe feluri: in omleta, in salate sau chiar in sucuri de legume.
In plus, contine fier, vitamina C si antioxidanti care incetinesc imbatranirea celulelor creierului. Aceasta leguma este cunoscuta pentru aportul la buna functionare a memoriei.
Prin gatire, calciul din continutul sau se absoarbe mai usor de catre organism.
Dr. Oz recomanda sa-l consumi atat crud in salate, dar si fiert la abur. Pregatit astfel, spanacul isi pastreaza proteinele de care ai nevoie.
2. Morcovi
Bogati in vitamine, saruri minerale si betacaroten, morcovii stimuleaza capacitatea de memorare si imbunatatesc vederea.
Morcovii contin cantitati insemnate de fier, calciu, fosfor, magneziu care nu se pierd prin fierbere.
Pe langa faptul ca iti ofera o senzatie de satietate mai mult timp, morcovii reduc si nivelul de colesterol din sange si te protejeaza de diverse afectiuni.
Sucul de morcovi este un elixir al tineretii si sanatatii. Este usor asimilabil, avand un gust placut. Un pahar de suc de morcovi, baut dimineata pe stomacul gol, este un remediu excelent pentru ulcer gastric si alte afectiuni digestive.
Datorita proprietatilor sale, sucul de morcovi ajuta la imbunatatirea vederii si la regenerarea parului si a unghiilor.
3. Ceapa
Ceapa este un aliment folosit des in diverse preparate culinare. Ceapa contine chercetina, o substanta care are proprietati inflamatorii. Este indicat sa o consumi in stare cruda in salate pentru a-si pastreze proprietatile, sau inabusita (in mancaruri).
Incearca sa nu prajesti ceapa mai mult de 5 minute deoarece isi pierde din nutrienti. Adauga putina apa pentru a o inabusi.
Ceapa previne afectiunile pulmonare, accelereaza cresterea parului, scade colesterolul rau si combate insomnia.
Sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
