Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 lucruri pe care NU este bine sa i le interzici copilului tau

de Viorica Ghinea la 2021-11-05
7  lucruri pe care NU este bine sa i le interzici copilului tau
Parintii considera ca impunerea limitelor este esentiala in procesul de educare a unui copil. Ceea ce este adevarat intr-o oarecare masura, insa exista cateva criterii de care ar trebui sa se tina cont, altfel efectele vor fi exact opusul a ceea ce ti-ai dorit. Citeste in continuare ce lucruri nu este bine sa ii interzici copilului tau!


NU ii interzice copilului tau...



1. … sa puna intrebari.

Copiii sunt recunoscuti pentru curiozitatea de care dau dovada inca din primii ani de viata. Acestia pun tot felul de intrebari care mai de care mai hazlii ori mai enervante. Parintilor li se par amuzante la inceput, dupa care incep sa isi piarda rabdarea si ii interzic celui mic sa le mai adreseze. Oricat de obosita te-ai simti, raspunde-i copilului tau la intrebari. Timpul pe care il petreceti impreuna va va ajuta sa creati o legatura speciala, una care se va mentine la fel si cand acesta va ajunge la maturitate.


2. … sa planga.

Adeseori copiii se exprima emotiile si nevoile prin plans. Il loc sa ii interzici acest lucru, mai bine ajuta-l sa  inteleaga de ce a ajuns in acea etapa. Astfel iti va fi mult mai usor sa gasesti o modalitate care sa il calmeze repede. Acesta se numara printre lucrurile pe care parintii le spun cel mai des copiilor lor.


3. … sa aiba secrete.

Cu cat inainteaza in varsta, cu atat copiii vor avea nevoie de mai multa intimitate. Chiar daca parintilor le este greu sa accepte acest lucru, trebuie sa inteleaga ca copilul are viata lui. Este normal sa isi doreasca sa pastreze anumite informatii doar pentru el. Lasa-l sa decida singur ce anume vrea sa impartaseasca cu tine, altfel il vei face sa se inchida in el.


4. … sa faca greseli.

Cu totii gresim, asa ca nu ar trebui sa fii prea dura cu copilul tau. Inca este in procesul de invatare, astfel ca este normal sa faca greseli chiar si atunci cand vine vorba de lucrurile simple. Nu te apuca sa le faci tu in locul lui, ci lasa-l sa isi rezolve singur problemele. Astfel va invata inca de la varste fragede ca trebuie sa lupte in viata, ca nu trebuie sa se dea batut cu una, cu doua.


5. … sa taca din gura.

Nu distruge cea mai frumoasa etapa din viata copilului tau, ci lasa-l sa se manifeste in voie atunci cand este la joaca. Daca simte nevoia sa cante ori sa tipe, lasa-l. Aceasta este singura perioada din viata lui cand se pot simti liber cu adevarat.


6. … sa spuna “nu”.

Chiar daca este vorba despre copilul tau, nu ar trebui sa te amesteci 100% in viata lui. Are dreptul inca de la varste mici sa isi spuna parerea. Mai bine explica-i ca in viata trebuie sa accepte si lucruri care nu ii fac placere, ca acesta este unul dintre pasii care il transforma intr-un adult responsabil.


7. … sa pastreze lucrurile doar pentru el.

Stim ca vrei sa invete inca din primii ani de viata sa fie darnic si atent cu cei din jurul lui, insa daca refuza cu vehementa sa imparta o jucarie cu alt copil, nu il obliga. In loc sa ii spui sa nu fie lacom, mai bine indeamna-l sa ii dea o alta jucarie de care nu are nevoie in momentul respectiv.


Tu i-ai interzis vreodata aceste lucruri copilului tau? Daca da, ce parere ai despre aceste reguli?



Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.64 din 5 - 14 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parinti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre educatie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dezvoltarea copilului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre comportamentul copilului

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0