Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Momente mai mult sau mai putin placute ale meseriei de parinte la 1-3 ani

Momente mai mult sau mai putin placute ale meseriei de parinte la 1-3 ani
A fi parinte este o adevarat aventura, plina de momente frustrante, triste sau pline de fericire. Copiii cresc foarte repede si, desi e greu de crezut la inceput, momentele cand este dependent 100% de tine ca parinte trec foarte repede. Iata cateva momente mai mult sau mai putin placute ale meseriei de parinte.


Incetarea alaptatului
Alaptatul este o experienta unica si deosebit de placuta. Pentru mama, incetarea alaptatului poate fi un moment dificil, dar copilul e cel care dicteaza in aceasta problema. Desi nu mai alaptezi, e placut sa stii ca puiul tau a avansat in schema alimentatiei, este un semn ca este sanatos si s-a dezvoltat normal.

Primii pasi
Primii pasi sunt poate primul moment de bucurie intensa din primii ani de viata ai copilului, dar mai putin placuta din cauza pericolului de care cel mic nu e constient. Fiecare pas trebuie atent supervizat, dar nu exagera in reactii atunci cand copilul cade, pentru a nu-l speria.

Evadarea din patut
Cand a mai crescut, e de asteptat sa evadeze din spatiu l restrans al patutului... doar are un de explorat intregul univers al camerei, nu? Ai grija in primul rand sa nu cada din pat odata ce s-a ridicat in picioare si fa-i accesul mai usor in afara si in patut.

Primele cuvinte
...primul moment cand ii auzi glasciorul spunand un cuvant cu inteles sau strigandu-te este un moment magic. Te intebi daca este bebelusul tau sau nu? Daca e real sau ti s-a parut? Desigur, este adevarat. Bucura-te a fiecare pas de limbajul achizitionat si incearca sa treci cu zambetul pe buze peste perioadele de mai tarziu ale lui "De ce?" si a lui "Nu!".

Primii prieteni

Vine momentul cand mami si tati nu mai sunt unicele persoane din universul copilului. Moment mai mult sau mai putin placut, socializarea este absolut necesara pentru dezvoltarea normala a copilului.

Trecerea la olita

Alt pas important in dezvoltarea copilului, trecerea la olita, este isotita de surprize umede si mirositoare. Ai rabdare si grija sa nu fortezi lucrurile, copilul va face singur tranzitia cand se va simti pregatit.

Mananca singur!

Cand copilul incepe sa manance singur, momentul mesei poate deveni o adevarata lupta cu mancarea: va scuipa, va arunca, va stropi... trebuie sa te astepti la asa ceva, pentru ca foarte putini copii nu sunt atrasi de murdarie si se producerea ei.

Gustul libertatii: prima tricicleta/bicicleta
Prima va fi tricicleta, dupa care va veni bicicleta, trotineta, rolele, atv-ul, motocicleta... Lasand gluma la o parte si dincolod e momentele mai puti placute marcate de cazaturi, aceste mijloace de transport ii vor da copilului gustul libertatii si sentimentul de independenta. Plus ca il auta sa isi descarce energia.

Pa-pa suzeta!
Mai devreme sau mai tarziu, copilul va renunta de buna-voie la suzeta. Nu te supara atunci cand o indrageste, pentru ca suzeta il linisteste si nu este deloc nociva atata timp cat rspecti regulile de igiena. Si nu te supara nici daca renunta la ea mai greu: psihologii sunt de parere ca renuntarea la suzeta se face pana inspre 5 ani, iar acesta este un lucru absolut normal, asa ca nu forta lucrurile.

Gradinita

Cel mai putin placut moment al vietii de parinte este prima zi de gradinita si asta nu pentru ca nu vrei sa il indepartezi de tine, ci din cauza incarcaturii emotionale.  In prima zi de gradinita iti dai seama ca puiul tau a trecut in alt stadiu de dezvoltare, ca se poate purta ca un omulet mic si ca, cell putin jumatate din zi, nu il vei vedea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre momente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre placute

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre meserie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parinte

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0