Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afla ce fructe si legume contin cele mai multe pesticide

Afla ce fructe si legume contin cele mai multe pesticide
O agentie din America intocmeste anual o lista cu fructele si legumele care contin cele mai multe pesticide. Iata care este topul alimentelor!


Fructele si legumele ne pot pune in pericol sanatatea din cauza substantelor cu care sunt tratate. Pesticidele pot povoca probleme mari de sanatate sau dezechilibre hormonale. Chiar si dupa spalare, aceste alimente au un continut mare de pesticide, relateaza Huffington Post.
O organizatie americana non-profit publica in fiecare an lista legumelor si fructelor cu cea mai mare concentratie de pesticide.
In topul acestei liste se afla marul care, in urma unor teste, a avut pesticide in proportie de 99%. Capsunile se afla pe locul al doilea, strugurii sunt pe locul trei, telina se afla pe locul patru iar pe pozitia a cincea sunt piersicile.  
Pe lista legumelor se mai regasesc, in aceasta ordine, spanacul, ardeii grasi, nectarinele, castravetii, cartofi, rosiile cherry si ardeiul iute.
Aceste substante pot sa aiba consecinte devastatoare asupra organismului nostru; in timp provoaca diverse tipuri de cancer si ne afecteaza sistemul nervos.
Chiar daca fructele si legumele enumerate mai sus contin foarte multe pesticide, acesta nu este un motiv sa le ocolim; trebuie sa fim foarte atenti atunci cand le cumparam si sa verificam mereu de unde provin.
Este bine sa consumi cat mai multe fructe si legume bio, care sunt crescute natural, fara alte substante daunatoare sanatatii.
Asa cum am spus mai sus, merele sunt cele mai contaminate, ele aflandu-se in topul clasametului. Agricultorii stropesc merii cu pesticide, pentru ca fructele sa fie protejate de boli si daunatori. Nutritionistii ne recomanda sa consumam mere bio, de la tara; chiar daca nu sunt la fel de mari si frumoase ca cele din import, sunt mult mai sanatoase.
Pentru a rezista mai mult, capsunile sunt tratate tot cu pesticide. Substantele chimice folosite de agricultori duc la eliminarea substantelor nutritive care se gaseau in mod normal in aceste fructe.
Specialistii in nutritie ne sfatuiesc sa nu mai cumparam cartofi din import deoarece acestia contin substante toxice pentru organism.
Ardeii grasi si ardeii iuti au o coaja subtire care nu ofera prea multa protectie in fata insecticidelor.
Telina este o leguma indicata pentru intarirea sistemului imunitar. Iar daca nu puteti gasi telina bio alegeti mai bine pastarnacul.
Si frunzele de spanac sunt pulverizate cu fungicide si insecticide. Inainte de a le consuma in salate sau mancaruri, spalati-le bine de mai multe ori.
Nectarinele, piersicile, strugurii, castravetii si rosiile cherry au o coaja foarte subtie, asa ca multe dintre substantele chimice pot contamina pulpa. Din cauza substantelor cu care sunt tratate, tot mai multe persoane se confrunta cu cancer, infertilitate, boli nervoase, dereglari hormonale, etc.
Nutritionistii recomanda consumul fructelor si legumelor organice, necontaminate cu substante chimice. O alta recomandare ar fi sa cumparam fructe si legume bio, de sezon, si sa le evitam pe  cele din import.
Iar pentru cei care stau la curte, o idee buna ar fi cultivarea unei mici fasii de pamant cu diverse legume.

Nota! Site-ul www.agroromania.manager.ro a publicat o lista completa a pesticidelor.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pesticide

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0