Multe persoane evita consumul de carbohidrati, pe motiv ca nu sunt buni pentru sanatate, insa nutritionistii ne contrazic si ne spun ca exista carbohidratii pe care ar trebui sa ii mancam zilnic. Bineinteles, exista si carbohidrati pe care este indicat sa ii consumam cu moderatie, iar mai jos vei regasi lista alimentelor bune, dar si mai putin bune!
Ce carbohidrati sa mancam zilnic
Paine si paste integrale. Produsele din grau integral contin fibre, o cantitate necesara cat sa simti senzatia de satietate. Aceste produse nu au fost atat de mult procesate si te ajuta sa obtii energia de care ai nevoie, pentru mai mult timp. Mai mult, produsele din grau integral au in compozitie vitamina B, un ajutor pentru a-ti mentine metabolismul sanatos.
Fructe. Fructele contin vitamine, minerale si antioxidanti care te ajuta sa lupti cu o multime de afectiuni. Acestea iti asigura cantitatea necesara de nutrienti, insa este indicat sa nu consumi struguri, capsuni, afine sau cirese atunci cand nu este sezonul lor, iar cresterea nu este naturala, deoarece fructele pot fi supraincarcate cu pesticide.
Plante leguminoase. Fasolea neagra si nautul sunt alimente pe care ar trebui sa le consumi zilnic datorita continutului de acid folic, potasiu, magneziu si fibre. Consumul de plante leguminoase ajuta la reducerea zaharului din sange, mentin tractul intestinal sanatos si imbunatatesc colesterolul.
Dovleac. Consumul de dovleac ajuta la imbunatatirea vederii, dar si la sanatatea plamnilor datorita fibrelor si nutrientilor din compozitie. Mai mult, un consum regulat de dovleac ajuta la imbunatatirea imunitatii si intarzie imbatranirea prematura.
Cereale integrale. Orez salbatic, ovaz, orez brun sau quinoa sunt carbohidratii pe care ii poti consuma in fiecare zi fara probleme. Se digera usor, reduc cresterea zaharului in sange si ajuta la imbunatatirea starii de spirit.
Ce carbohidrati trebuie sa consumi cu moderatie
Chips-urile si snaks-urile pot creste nivelul glucozei in sange din cauza cantitatii prea mare de zahar pe care o contin. De asemenea, cerealale pline de zahar consumate la micul dejun ar trebui inlocuite cu proteine si vitamine care sa te ajuta sa ai energie intreaga zi.
Painea alba si orezul alb sunt si ele pe lista carbohidratilor pe care este indicat sa ii eviti. Painea alba este procesata, iar proprietatile sunt in mare parte indepartate. Acesta este si motivul pentru care painea alba nu are fibre si creste nivelul glucozei din sange. Orezul alb, imediat cum ajunge in corp, este transformat in zahar si poate creste foarte repede nivelul glucozei din sange.
Evitand aceste alimente si consumand mai des carbohidratii buni, vei vedea schimbari favorabile in starea ta fizica si psihica.
Sursa foto: pixaaby.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.58
din 5
- 6 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!