Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimentatia recomandata pe timp de canicula

de Sunt Fericita la 2015-06-30
Alimentatia recomandata pe timp de canicula
Pe perioada verii nutritionistii recomanda sa acordam o atentie deosebita alimentatiei zilnice. Din cauza caniculei, suntem tentati zi de zi sa consumam alimente mai putin sanatoase si sa renuntam la mancarea gatita de corect.


De asemenea, in perioadele cu temperaturi foarte ridicate, oamenii depun tot mai putin efort fizic, merg mai putin la sala de sport si nu se mai inghesuie sa alerge sau sa practice diferite sporturi in aer liber.

Nutritionistii avertizeaza ca obiceiurile alimentare nesanatoase, adica un regim bogat in zahar, alimente semipreparate, pline de grasimi si sare, hidratarea necorespunzatoare, alergiile nediagnosticate, lipsa exercitiului fizic, lipsa unui somn odihnitor suficient, habitatul in orase mari reprezinta factorii principali care determina scaderea capacitatii de actiune a sistemului imunitar.


Vezi AICI cele mai dese greseli pe care le facem vara >>


In mod special vara, este indicat sa practicam un mod de viata cat mai putin nociv, pentru echilibrarea functiilor sistemului imunitar, este de parere nutritionistul Lygia Alexandrescu.

"Alimentatia este o parte importanta a acestei solutii. Pe langa hidratarea obligatorie cu suficienta apa pe zi si consumul echilibrat de proteine, glucide si lipide intr-o forma cat mai dietetica si mai apropiata de natural, este important de retinut consumul unor substante cu actiune foarte specifica la nivel imunitar. Aceste substante nutritive se gasesc din abundenta in fructele de vara. Capsunile contin o cantitate mare de vitamina C, B1, B6, antioxidanti si acid folic. Vitaminele B sunt utile in regenerarea tesuturilor, iar acidul folic mentine unghiile si parul sanatoase.

Vitamina C mentine pielea sanatoasa si are un rol important in vindecarea ranilor si arsurilor. Capsunile mai contin fier, calciu si magneziu, minerale care intaresc oasele, dintii, sistemul nervos si asigura oxigenarea celulara. In plus, capsunile sunt usor digerate si contin un numar mic de calorii. Singurul dezavantaj al acestor fructe este ca pot fi alergenice, mai ales la persoanele predispuse la alergii", este de parere nutritionistul.

In perioadele caniculare specialistii incurajeaza consumul fructelor de sezon. Caisele sunt preferatele nutritionistilor, deoarece au un continut ridicat de betacaroten, fibre solubile si potasiu.

De asemenea, o alta recomandare pe timp de vara este zmeura, o sursa bogata de vitamina C, sodiu, flavonide si pectine, care au rolul de intari sistemul de aparare al organismului.

Consumul de cirese si visine este de asemenea indicat pe timpul verii, aceste fructe fiind bogate in apa, vitaminele B, vitamina C, minerale si taninuri.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.9 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0