Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Studiu despre sarea din comert. Cata sare trebuie sa consumam pe zi?

Studiu despre sarea din comert. Cata sare trebuie sa consumam pe zi?
Costel Stanciu, presedintele APC Romania, impreuna cu o echipa de experti a realizat un studiu privind calitatea sarii din comert. Ce ne recomanda specialistii?


APC Romania a achizitionat, in vederea realizarii studiului privind calitatea sarii din comert, 25 de sortimente, urmarindu-se: ingredientele folosite la fabricare si identificarea substantelor chimice si a aditivilor alimentari utilizati in procesul de iodare a sarii, care prezinta un risc de aparitie a unor afectiuni medicale in cazul unui consum constant si pe termen lung.

Au fost analizate sortimente de sare fabricate/distribuite de catre: Societatea Nationala a Sarii Salrom – Salina Cacica Suceava, Societatea Nationala a Sarii Salrom – Salina Targu Ocna, Societatea Nationala a Sarii Salrom – Salina Slanic Prahova, SC Astron SRL, SC Pirifan Distribution SRL, SC Marathon Distribution Group SRL, SC Defne Selos SRL, SC Melaz Trading Company SRL, SC SanoVita SRL, SC Compania Indiilor Orientale Prod SRL, SC Kamis Condimente SRL, SC Kotanyi – Austria, SC Benten Medical SRL, SC Romania Hypermarche SA, SC Solaris Plant SRL si SC Bio Logistic&Distribution Partener SRL.

Specialistii atrag atentia ca in cele 25 de produse analizate s-au identificat 6 tipuri de substante si aditivi alimentari, dupa cum urmeaza: iod, iodat de potasiu, iodura de potasiu, carbonat de sodiu, carbonat de magneziu si ferocianura de potasiu.

Cantitatea recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) este de 5 grame de sare/zi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Evaluarea Nationala 2020 Culegere exercitii rezolvate la matematica clasa a VIII-a


Special pentru parintii care au copii in clasa a VIII-a Iata solutia simpla care ii garanteaza copilului dvs nota maxima la examenul de evaluare nationala la matematica Se-apropie cu pasi repezi primul hop serios din viata copilului dvs  examenul de evaluare nationala de la sfarsitul clasei a VIII-a E un examen a carui importanta...

Oferta Speciala
valabila 48h


“Sarea, din pacate, a fost transformata dintr-un condiment folosit zilnic in alimentatia noastra intr-un medicament printr-o masura legala intrata in vigoare in anul 2002. Sarea iodata ar trebui sa fie exceptia si nu regula. Nu putem pleca, in aplicarea acestei masuri de aditivare obligatorie a sarii, de la premisa ca toti cei 20 de milioane de consumatori au probleme cu asimilarea iodului. Majoritatea covarsitoare a consumatorilor nu realizeaza pericolele la care se expun prin consumarea zilnica a sarii iodate. Administrarea sarii iodate in alimentatie trebuie realizata numai in baza unei retete prescrise de catre medicul endocrinolog. Avand in vedere ca se incalca un drept fundamental al consumatorilor – dreptul de a alege – solicitam eliminarea restrictiei legale de comercializare a sarii neiodate din micile si marile structuri comerciale.” Conf. univ. dr. Costel Stanciu, presedinte APC Romania.

Studiul privind calitatea sarii face parte din Campania nationala de informare si educare "Hrana sanatoasa - o investitie pe termen lung in sanatatea noastra", prin intermediul careia APC Romania isi doreste sa informeze consumatorii despre importanta unui stil de viata sanatos.

Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.08 din 5 - 30 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aditivi alimentari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stil de viata sanatos

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli de inima

Spune-ne opinia ta despre "Studiu despre sarea din comert. Cata sare trebuie sa consumam pe zi?"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


10 - 8 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "Studiu despre sarea din comert. Cata sare trebuie sa consumam pe zi?"

R. Gelu @ 28-Dec-2015
"Ca la noi la nimeni. Daca istetii de la OMS sau UE dau o recomandare, automat la noi capata rang de lege. Nu conteaza ca unele dauneaza sanatatii. Adevarul ca sintem condusi de niste timpiti, de niste impotenti mintal."
bucsa cornel @ 28-Dec-2015
"Sarea in ciuda faptului ca da savoare diferitelor preparate e la fel de mult si daunatoare. Ce este foarte grav si ar trebui un control foarte riguros asupra tuturor preparatelor din carne ce se vind in magazine sub diferite forme.Orce produs dar absolut orce produs indiferent ca sint crenvusti,sunca praga,diferite mezeluri,au un continut excesiv de sare.Am cerut explicatii la diferiti producatori,raspuns,dar apsolut la totzi:DACA NU ARE ASA MULTA SARE SE STRICA.Desigur eu fiind bine documentat in modul de preparare al acestor preparate,am incercat sa explic ca o doza de sare mai mica respectiv normala nu in exces nu afecteaza cu nimic produsul spre alterare decit doar ca se reduce perioada de garantie.Pai desigur daca dumneavoastra vreti ca produsul ce normal ar trebui sa tina 10 zile doriti sa tina 30 de zile atunci sigur ca trebuie sare in exces.Acest procedeu al producatorilor de mezeluri ar trebuie mult mai serios controlati,amenzi usturatoare pentru a respecta doza de sare normala care nu afecteaza sanatatea consumatorului.(Dar eu mai fac o mica completare la afirmatiile producatorilor,.NU NUMAI TERMENUL DE VALABILITATE AL PRODUSULUI IL RIDICA EXCESUL DE SARE.DAR SI AFACEREA E MAI PROFITABILA.dEOARECE ITZI VINDE TOT LA PRETUL CARNI RESPECTIVE SI SAREA IN EXCES.dECI VA IMAGINATI IN LABORATOARE MARI UNDE SE PRODUC TONE DE MEZELURI ZILNIC,SE CONSUMA SI SUTE DE KG. DE SARE,care se vinde la pret de carne.Asa cum am spus mai inainte doar controale mult mai serioase la producatori poate face ca consumatorul sa se bucure de produse mai putin toxice.si de calitatea normala."

Cele mai citite articole

Daca nu vrei sa mai iesi pana la magazin pentru paine, iti prezentam o reteta simpla pe care o poti ...
Cui nu-i plac doua-trei clatite pufoase intr-o dimineata de izolare? Pandemia Covid-19 ne invita la ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Nr. 5- Mancatul inainte de somn este total neindicat! Mancatul seara este neindicat doarece in ...
Pare foarte interesanta prin varietatea alimentelor pe care le poți consuma. Mulțumesc.
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0