In fiecare an, in Romania, aproximativ 6.000 de femei se imbolnavesc de cancer mamar. Potrivit datelor Institutului National de Statistica, 90% dintre femei au aflat despre boala intr-o forma avansata, ceea ce scade dramatic sansele de supravietuire, noteaza wikipedia.org.
Haideti sa aflam care sunt factorii de risc pentru aceasta boala:
1. Greutatea
Femeile supraponderale au un risc cu 30-60% mai mare de a face acest tip de cancer. De ce?
Estrogenul este produs in celulele adipoase; cu cat ele sunt mai numeroase, cu atat corpul produce mai mult estrogen. In exces, acest hormon poate duce la cresterea tumorilor.
2. Lipsa activitatii fizice
Activitatea fizica ajuta la intarirea sistemului de aparare al organismului! Lipsa activitatii fizice afecteaza sistemul imunitar prin scaderea rezistentei la infectii, noteaza foxnews.com.
In plus, activitatea fizica scade nivelul glucozei si al insulinei din sange si ajuta corpul sa descompuna estrogenul.
Mai mult decat atat, pentru a avea un organism puternic care sa lupte impotriva bolilor sezonului rece, trebuie sa acordam o atentie mare alimentatiei.
3. Consumul de alcool
Studii cercetatorilor asociaza consumul de alcool cu un risc crescut de cancer. Astfel, femeile care consuma alcool mult in perioada cuprinsa intre primul ciclu menstrual si prima sarcina trebuie sa stie ca au un risc crescut de cancer mamar.
4. Alimentatia
Pentru a preveni formarea celulelor canceroase este bine sa reduceti consumul de carne rosie. Optati pentru fructe si legume proaspete. Spre exemplu, printre beneficiile consumului de legume crucifere se previne inflamatia si se echilibreaza nivelul de estrogen din organism. Morcovii si rosiile contin carotenoide, antioxidanti care te protejeaza de cancerul de san.
Mai mult, spun medicii nutritionisti, este bine sa limitati consumul de zahar si lactate (cu un continut mare de grasime).
5. Factorii genetici
Femeile care "mostenesc" genele BRCA1 sau BRCA2 au un risc crescut de a suferi de cancer la san. Astfel, cercetatorii au descoperit ca femeile purtatoare de aceste gene au un risc de 8-9 ori mai mare de a suferi de aceasta boala. Aceste gene se transmit de la parinte la copil.
Daca exista rude apropiate (mama, sora) care au suferit de cancer mamar, este posibil sa aveti un risc mai mare de a dezvolta aceasta boala.
6. Toxinele
Expunerea la anumite toxine perturba sistemul endocrin. Substantele chimice sintetice se acumuleaza in celulele grase, ducand la cresterea unor tumori.
Bisfenolul A (BPA), folosit la producerea recipientelor din plastic, dar si substantele toxice din produsele cosmetice contribuie la formarea celulelor canceroase.
Sursa foto: noordinaryhome.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
