Pentru a ne asigura necesarul de prebiotice trebuie sa mancam 2-3 fructe si 400-600 de grame de legume zilnic. Dintre legume nu trebuie sa uitam prazul, varza, broccoli, sparanghelul, fasolea verde, sfecla, ceapa, usturoiul, recunoscute pentru cantitatea mare de prebiotice continute. Incercati sa mancati cat mai multe fructe si legume in stare cruda sau cat mai putin preparate termic.
Iata cum sa iti detoxifici organismul in aceasta primavara>>
2. Alege cereale integrale la micul dejun
Cerealele integrale, prin continutul de fibre contribuie la digestie, putand reduce riscul de diabet si obezitate.
3. Consuma lactate
Stresul, alimentatia nesanatoasa, abuzul de medicamente (in special antibioticele) cauzeaza dezechilibrul florei intestinale. Solutia? Probioticele. Iaurtul, kefirul, sana, laptele contin bacterii lactice si bifidobacterii, care ne protejeaza de efectele adverse ale antibioticelor atunci cand suntem nevoiti sa urmam un astfel de tratament. Mai mult, aceste alimente previn tulburarile digestive (diaree, constipatie, sindromul intestinului iritabil), oboseala si starile depresive.
4. Fa miscare
Pentru a pierde in greutate, corpul tau are nevoie sa arda mai multe calorii, iar exercitiile fizice sunt o buna modalitate de a reduce excesul de grasime. Activitatea fizica trebuie sa fie de intensitate moderata, timp de 30 de minute zilnic.
Oamenii care nu fac exercitii fizice in mod regulat sunt mai predispusi sa dezvolte diabet zaharat de tip 2.
5. Hidrateaza-te
Mentinerea unei hidratari normale asigura un flux sanguin corect. In caz contrar apare riscul de formare a cheagurilor de sange. Studiile arata ca oamenii care isi mentin un nivel optim al hidratarii sunt mai putin susceptibili de a-si pierde viata in urma accidentelor vasculare cerebrale.
6. Dormi suficient
Privarea organismului de somn duce la dezechilibre hormonale, ceea ce determina un consum alimentar in exces, avand un impact nefast asupra inimii. Nivelurile hormonilor de stres cresc pe fondul lipsei de somn. Pentru o inima sanatoasa, un adult trebuie sa doarma in jur de 7-8 ore pe noapte.
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu
Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.73
din 5
- 15 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!