Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 semne ale depresiei pe care trebuie sa le recunosti

de Sunt Fericita la 2019-09-30
5 semne ale depresiei pe care trebuie sa le recunosti
Depresia nu poate fi confundata cu melancolia sau cu supararea trecatoare. E important sa stii cand apare. O poti combate! Retine si verifica aceste 5 semne ale depresiei.


Conform profesorului Richard Kravitz, "depresia nu arata intotdeauna ca o tristete debilitanta". Multi oameni refuza sa recunoasca aparitia acestei boli tratabile pentru ca o asociaza cu slabiciunea. E important ca identificarea ei sa fie facuta din timp pentru ca poate fi combatuta. 
 
1. Durerea
Simti ca te doare. Asta se datoreaza faptului ca anumite cai biologice si o parte dintre neurotransmitatori sunt folosite de catre durere si depresie pentru a "circula". Impulsurile pot chiar sa se suprapuna. Cercetarile din domeniu arata ca pacientii diagnosticati cu depresie au de patru ori mai multe sanse sa resimta dureri recurente sau chiar cronice in zona gatului sau in spatiul cervical. In plus, sensibilitatea la durere creste exponential pe perioada instalarii acestei conditii. Totodata, este important sa relatam si faptul ca durerile de cap sau de stomac pot sa devina mult mai dese. 
 
2. Hainele nu se mai potrivesc
Nu, nu e doar in imaginatia ta. Mancatul pe fond emotional poate creste nivelul de serotonina, insa nu poate sa sustina pentru mult timp un astfel de comportament. Vei resimti efectele mancarii nesanatoase sau a meselor luate la ore tarzii. Daca observi modificari la acul cantarului, atunci ar fi bine sa nu le atribui la intamplare. Nu trebuie sa te ingrijorezi, dar e bine sa ai in vedere ca poate fi un efect al unei boli pe care nu o resimti complet inca.
 
3. Esti mult mai sensibila
Daca cel mai mic eveniment nefericit te duce in pragul furiei, sau daca a fi morocanoasa a devenit starea normala pentru tine, s-ar putea sa suferi de depresie. Un studiu publicat in 2013 in JAMA Psychiatry arata ca 54% dintre depresivi se simt ostili, morocanosi, certareti, adesea nervosi.
 
4. Amorteala
Nu mai simti nimic? Nu esti nici fericita, nici entuziasmata, nici dezamagita, nici disperata, nici stresata? "Cei mai multi avem motivatii care ne fac sa ne dam jos din pat dimineata, fie ca e munca, sportul, o intalnire cu cineva sau simplul gest de a ne pregati micul dejun." spune Rego. "Dar pentru cei depresivi, aceste impulsuri se pierd." Iar lucrurile care inainte le aduceau lacrimi sau zambete acum ii lasa indiferenti. Acest comportament de zombie este un semn clar al depresiei.
 
5. Dependenta accesorie
Ceva te prinde fara sa iti dai seama. Stai incontinuu pe facebook sau vrei sa fii incontinuu la cumparaturi sau sa mergi doar cu un anumit mijloc de transport. Sunt doar cateva exemple, insa depresia este asociata cu o astfel de fixare care poate fi foarte usor clasificata drept dependenta.
 
Nu lasa sa te cuprinda sentimentul de neputinta. E usor sa obtii ajutor si depresia se poate trata in ziua de azi mult mai usor fata de acum 10 ani, spre exemplu. Apeleaza cu incredere la un specialist sau la cea mai buna prietena pe care o ai pentru a discuta despre problemele pe care le intampini.
 
Poti chiar sa alegi sa mergi la psiholog pentru a descoperi lucruri noi despre tine sau pentru a vedea situatia ta din perspectiva unui profesionist al mintii.
 
Depresia nu e o slabiciune, ci o boala. Se trateaza. 
 
Nu uita ca tu esti importanta! Restul poate astepta!
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre 5 semne

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre depresie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boala

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0