Oamenii de stiinta au adaptat formula acelui medicament si au creat un gel care determina contractarea vaselor de sange de la suprafata pielii, reducand astfel petele de roseata.
Aproximativ 10% dintre adultii din Marea Britanie sufera de aceasta afectiune, care este intalnita de peste doua ori mai des in randul femeilor decat in randul barbatilor.
Desi mai este cunoscuta sub denumirea de "acnee a varstei mijlocii", boala se poate declansa si in tinerete, prin episoade frecvente de inrosire a pielii, experimentate in special de persoanele cu piele deschisa, predispuse genetic la aceasta afectiune.
Cercetatorii au sugerat in trecut ca petele de roseata sunt cauzate de un tip de bacterii microscopice care traiesc la nivelul pielii si care, de regula, nu provoaca niciun fel de reactii adverse.
Aceste bacterii au fost gasite in numar mare in cazul persoanelor cu pete de roseata, insa nu s-a descoperit nicio dovada a faptului ca ele cauzeaza intr-adevar afectiunea.
In timpul puseurilor de inrosire, capilarele sangvine se dilata cu mare rapiditate, permitand trecerea prin piele a unei cantitati mai mari de sange.
Capilarele se relaxeaza apoi si revin la diametrul lor normal. Insa, in timp, aceste vase raman permanent dilatate, permitand unor cantitati mari de sange sa circule la suprafata pielii. Cei mai multi dintre pacienti dezvolta astfel puncte si pete de roseata, in special in jurul nasului.
In cele din urma, roseata conduce la iesirea celulelor inflamatorii din vasele de sange si trecerea lor in straturile pielii.
Aceste celule inflamatorii migreaza apoi spre suprafata tegumentului, cauzand pete si puncte inestetice.
Multe persoane care sufera de aceasta afectiune spun ca boala lor este agravata de stres, vremea rece si consumul de condimente si de alcool.
Tratamentele actuale contra petelor de roseata constau in creme si geluri cu antibiotic, care tin sub control infectiile de la suprafata pielii.
Terapia cu laser reuseste la randul ei sa determine constrictia capilarelor sangvine, insa ea trebuie sa fie repetata dupa cateva luni.
Savantii de la Universitatea Louisville din statul american Kentucky au folosit noul gel pe 122 de pacienti, de doua ori pe zi, timp de patru saptamani.
La 12 ore dupa aplicare, cercetatorii au constatat o ameliorare evidenta a tesutului tegumentar afectat de aceste pete, potrivit concluziilor studiului, publicate in British Journal of Dermatology.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori
Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!