Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Barbatii sunt programati biologic sa aiba grija de copiii lor

Barbatii sunt programati biologic sa aiba grija de copiii lor
Barbatii se confrunta cu o scadere a concentratiei de testosteron - hormonul masculin - dupa ce devin tatici, potrivit unui studiu ale carui concluzii sugereaza ca barbatii ar fi astfel programati biologic pentru a avea grija de copiii lor.


Fenomenul poate fi observat si in cazul multor alte specii de animale, ale caror masculi ajuta la cresterea urmasilor lor, a declarat Christopher Kuzawa, profesor de antropologie la Northwestern University, din statul american Illinois, unul dintre autorii studiului.

Testosteronul stimuleaza virilitatea si ii stimuleaza pe masculii aflati in competitie pentru a se imperechea. Dupa nasterea puilor, organismul masculilor reduce secretia acestui hormon - si deci a nevoilor sexuale - pentru a permite masculilor sa isi asume partea lui de responsabilitati legate de urmasi, fara a mai fi acaparat de acea lupta pentru imperechere, a declarat Christopher Kuzawa.

Studii precedente au indicat prezenta unor concentratii mai mici de testosteron la barbatii care erau parinti in comparatie cu cei fara copii.

Insa cele mai multe dintre aceste studii se intindeau doar pe perioade foarte scurte, impiedicându-i pe cercetatori sa afle daca paternitatea conduce la scaderea concentratiei de testosteron sau daca barbatii cu concentratii mai mici de testosteron aveau mai multe sanse de a procrea.

Pentru acest nou studiu, autorii sai au monitorizat 624 de barbati cu vârstele cuprinse in intervalul 21-26 de ani, timp de patru ani, in Filipine.

In aceasta perioada, aproximativ o treime dintre participanti au inceput o relatie stabila cu o partenera si au devenit tatici pentru prima data.

"Barbatii care, la inceputul studiului, aveau un nivel ridicat de testosteron aveau mai multe sanse de a deveni tatici in comparatie cu ceilalti, dar, dupa ce au procreat, concentratia acestui hormon a scazut semnificativ in cazul lor", a precizat Lee Gettler, de la Northwestern University, un alt autor al studiului, publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

"A fi tata si constrangerile asociate cu venirea pe lume a bebelusului solicita o importanta modificare emotionala, psihologica si fizica, iar studiul nostru indica faptul ca un barbat poate cunoaste o schimbare biologica substantiala pentru a-l ajuta sa faca fata acestor exigente", a explicat Lee Gettler.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre barbati

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre testosteron

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tatici

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Cele mai citite articole

Candidoza vaginala este o infectie cauzata de ciuperca Candida albicans. Conform Organizatiei ...
Cu stilul de viata agitat si presiunile zilnice, activitatea fizica poate fi adesea pusa in plan ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0