Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Broccoli - Top avantaje pentru sanatatea organismului

de Sunt Fericita la 2019-01-03
Broccoli - Top avantaje pentru sanatatea organismului
Din familia cruciferelor, broccoli este una dintre cele mai sanatoase legume pentru organism. Contine vitamina C, magneziu, calciu, potasiu si fosfor, dar si fibre, luteina si seleniu. Specialistii in nutritie il recomanda in alimentatia zilnica deoarece poate sa previna o serie de afectiuni.


Cultivat in climatele reci, broccoli este leguma care contine o multime de nutrienti esentiali organismului nostru. Poate fi preparat foarte usor la abur, dar poate fi consumat si in stare pura ori putin rumenit la tigaie sau pe gratar. Consumul regulat de broccoli are urmatoarele beneficii:
 
Combate anemia. Este un aliment bogat in fier, motiv pentru care este alegerea ideala pentru persoanele care sufera de anemie. Broccoli este recomandat si persoanelor predispuse la dezvoltarea anemiei, dar si persoanelor care sufera de sangerari nazale, femeilor insarcinate, mamelor care alapteaza si femeilor care se confrunta cu o menstruatie abundenta.
 
Imbunatateste digestia. Daca ai probleme cu flora intestinala ori ai gaze, atunci este recomandat cel putin o data pe saptamana sa mananci broccoli. Datorita continutului ridicat de fier, broccoli iti vei regla tranzitul intestinal si te va ajuta sa elimini toxinele din corp. 
 
Combate depresia si starile de nervozitate. Consumul de broccoli ajuta la o stare de spirit general mai buna. Broccoli contribuie la productia de dopamina, substanta care combate starile de depresie si nervozitate. Consumul regulat de broccoli ajuta la reglarea ciclului de somn, calmarea nervilor si musculaturii si creste nivelul de energie.
 
Ajuta la prevenirea cancerului. Sinigrinul prezent in broccoli este nutrientul care ajuta la combaterea cancerului. Acest ingredient poate stimula moartea naturala a celulelor tumorale precanceroase din intestine si din stomac. Acesti glucozinolatii pot tine la distanta urmatoarele tipuri de cancer: cancer de prostata, cancerul mamar la femei, cancerul pulmonar, dar si cancerul oral.
 
Protejeaza inima. Broccoli contine acid folic, iar acesta ajuta la absorbtia fierului din organism, dar si la prevenirea malformatiilor la bebelusi si a bolilor cardiace. Acidul folic poate preveni si infarctul miocardic, aritmia si arterioscleroza. 
 
Lupta impotriva imbatranirii. O portie de broccoli contine necesarul organismului de vitamina C, antioxidantul esential care lupta impotriva radicalilor liberi.
 
Intareste sistemul imunitar. O data cu consumul de broccoli ii vei oferi organismului si o doza generoasa de betacaroten, zinc si seleniu, toti acesti nutrienti stimuleaza si intaresc sistemul imunitar.
 
Mentine sanatatea ochilor. Datorita luteinei zi zeaxantinei din compozitie, broccoli previne degenerescenta maculara cauzata de varsta si de cataracta. Broccoli contine vitamina A, care este esentiala pentru formarea rodopsinei, albumina care este prezenta in retina.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0