Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt cele mai periculoase E-uri din Romania?

Care sunt cele mai periculoase E-uri din Romania?
Desi arata deosebit de apetisant si copiii sunt foarte incantati cand le vad in cofetarii, prajiturile foarte colorate nu sunt sanatoase, caci contin nenumarati coloranti alimentari si substante cancerigene. Nuantele imbietoare sunt date de coloranti artificiali si cercetatorii au descoperit ca multe substante folosite in industria alimentara duc la cresterea hiperactivitatii la copii, provocand si tulburari de comportament.


Tu stii care sunt cele mai periculoase E-uri pentru copii, pentru tine, pentru familia ta? Iata, pentru inceput, un scurt ghid:
E104 - Galben de chinolina: este utilizat ca si colorant galben pentru inghetate, dropsuri, prafuri de budinca si poate provoca dureri abdominale si indigestie;
E110 - Galben FCF: intra in componenta bauturilor carbogazoase de culoare galbena, dar si in dulciurile care au culoare galben-portocalie (dropsuri, prafuri de budinca, snack-uri). Poate duce la aparitia tumorilor renale;
E122 - Azorubina: este un colorant rosu, folosit la jeleuri si dulciuri, care este cancerigen;
E123 - Amarant: aceasta substanta se intalneste in mezeluri si icre si poate produce astm si cancer.
Numai ca lista este mult mai lunga.
 
 
De ce bate lumea atata apa-n piua in privinta acestor E-uri? Pentru ca, daca mananci si numai doua la aceeasi masa, te supui riscului imbolnavirii. Iar producatorii din industria alimentara pot adauga pe lista de ingrediente a unui singur produs chiar si 15 astfel de substante periculoase. Pentru fiecare dintre ele exista o doza zilnica maxima care este sigura. Odata depasita, apare riscul. Gandeste-te ce se intampla daca te apuci si sa le cumulezi.
Tocmai de aceea este deosebit de important sa stii de ce sa te pazesti. Invata sa citesti etichetele si sa pui la loc pe raft produsele care au ingrediente pe care, de exemplu, bunica ta nu le cunoaste. Produsele procesate puternic sunt cele care au dus la declansarea epidemiei de obezitate la nivel mondial. Iar obezitatea infantila este cat se poate de periculoasa, caci ea are implicatii si in plan mental. Si se transmite din generatie in generatie (daca ambii parinti sunt obezi, exista un risc de 90% ca urmasul lor sa aiba aceeasi afectiune).
Obiceiurile alimentare pot fi schimbate, dar este nevoie de un pic de munca de cercetare inainte si de hotararea de a trai o viata mai curata.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre e-uri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obezitate

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0