Proteinele inseamna mai exact macronutrientul cu diverse forme si dimensiuni , care reprezinta una dintre caramizile cu care au fost construiti hormonii si enzimele. Proteinele sunt necesare tocmai pentru a dezvolta muschii, pielea si parul si pentru a ajuta corpul sa fabric anticorpii de care are nevoie sistemul imunitar. Pentru a evita un consum exagerat de carne, iti propune noi surse de protein de origine vegetala, de care nu te vei plictisi datorita gustului delicios.
Fasole neagra. Este sursa de proteine si fibre de care organismul are nevoie pentru a functiona intr-un mod optim. Fasolea neagra aduce beneficii organismului si prin faptul ca imbunatateste circulatia, scade nivelul colesterolului rau din sange, reduce starile de constipatie si neutralizeaza radicalii liberi. Consumul de fasole te poate aduce mai usor la stare de satietate, reusind astfel sa mananci doar cat organismul iti cere, fara surplusuri. Este un inlocuitor natural pentru faina alba, iar combinata cu o alta sursa de protein, fasolea se dovedeste a fi alimentul perfect.
Seminte de canepa. Au in compozitie Omega 3, ceea ce ajuta la reducerea inflamatiilor si la mentinerea generala a starii de sanatate. Semintele de canepa contin, de asemenea, si minerale precum: fier, calciu si potasiu. Pot fi consummate in orice combinatie, fie ca vorbim despre salata ori adaugate intr-un preparat la cuptor.
Semintele de dovleac. Sunt recomandate atat pentru fel principal, cat si pentru micile gustari din timpul zilei. Semintele de dovleac contin fitosterol, compus ce poate duce la reducerea colesterolului, dar si la prevenirea si dezvoltarea mai multor tipuri de cancer. Semintele sunt usor de consumat in orice preparat. Salatele pot fi asezonate cu cat mai multe seminte, care ulterior pot fi amestecate cu putin ulei de masline si lamaie.
Boabe de soia. Pe langa continutul de vitamine, minerale si fibre, boabele de soia contin si multe proteine, motiv pentru care sunt recomandate si pentru a preveni mai multe tipuri de cancer. Si aici exista o diversitate in ceea ce priveste prepararea. Boabele de soia pot fi adaugate atat in salate, cat si gatite la abur in diverse combinatii, dupa gust si preferinte.
Migdale. Sunt de departe o sursa potrivita de protein, pe care sa i-o oferi organismului. Migdalele contin vitamina E, antioxidanti, potasiu, magneziu,fibre, etc. Sunt recomandate in special pentru gustarile zilnice, dar pot fi si maruntite si folosite in diverse smoothie-uri ori pentru o mancare de pranz.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.38
din 5
- 12 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!