Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Cat de periculos este cuptorul cu microunde pentru sanatate

Cat de periculos este cuptorul cu microunde pentru sanatate
Aproape toata lumea are in bucatarie un cuptor cu microunde. Il folosim, daca nu pentru gatit, pentru incalzit apa, pentru decongelat, pentru popcorn. Faptul ca foloseste radiatiile ii face pe multi sa se intrebe daca nu cumva este periculos pentru sanatate.


Sa intelegem prima oara cum functioneaza cuptorul cu microunde: el are un mic dispozitiv, numit magnetron, care converteste electricitatea primita in unde radio de scurta frecventa, adica intr-un fel de radiatii electromagnetice. Cuptorul cu microunde mareste rapid temperatura apei, a grasimilor si a altor catorva substante continute in mancare, printr-un proces numit incalzire dielectrica. Moleculele de apa sunt rotite foarte rapid de campul electric alternativ generat de microunde, ceea ce le face sa se incalzeasca. 
Exista si pericole reale la care ne putem supune in urma folosirii cuptorului cu microunde:
- lichidele incalzite in recipienti cu peretii netezi, cum ar fi canile de portelan, se supraincalzesc, adica ajunga la punctul de fierbere fara sa fiarba. Cand cana este scoasa din cuptor sau punem o lingurita de zahar, se poate produce o miniexplozie;
- exista asa-numitul fenomen al oualor explozive;
- este strict interzisa incalzirea alimentelor in recipiente din plastic, metal sau aluminiu, fiind acceptate doar sticla si ceramica. Incalzirea hranei la microunde in ambalaje nepotrivite poate dauna sanatatii, intrucat exista un risc crescut ca aceste materiale sa degaje substante chimice periculoase ce ajung in cele din urma in organismul nostru.
Unele teorii spun ca microundele distrug enzimele sau antioxidantii din alimente, dar acelasi efect il are si fierberea indelungata. Aceste teorii se bazeaza pe un studiu din 2003, in care s-au facut mai multe experimente pe brocoli si care a conchis ca singura modalitatea de gatire sigura este prepararea la abur.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Evaluarea Nationala 2020 Culegere exercitii rezolvate la limba romana clasa a VIII-a


Cel mai simplu si mai eficient mod de pregatire pentru examen   Lucrarea Evaluarea Nationala 2020 Culegere de exercitii rezolvate la limba romana clasa a VIII-a contine o serie de modele de teste care   respecta intocmai programa aprobata de Ministerul Educatiei Nationale  au acelasi format cu cel impus de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Un alt studiu, efectuat in 2009, si in care au fost luate in calcul mai multe soiuri de legume (circa 20) supuse mai multor metode de preparare termica, a ajuns la aceeasi concluzie.
Ulterior, s-a demonstrat ca antioxidantii se distrug prin mentinerea un timp indelungat pe foc, respectiv in cuptorul cu microunde, precum si prin utilizarea unei cantitati prea mari de apa la gatit. Deci, daca tinem legumele la cuptor o perioada mai scurta de timp, supravietuiesc mai multi antioxidanti, decat daca le-am fierbe in multa apa.
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre radiatii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antioxidanti

Spune-ne opinia ta despre "Cat de periculos este cuptorul cu microunde pentru sanatate"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


6 + 9 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "Cat de periculos este cuptorul cu microunde pentru sanatate"

nedelescu marian @ 27-Apr-2013
"as dori mai multe informaţii despre cuptorul cu microunde şi reţete care se pot prepara în cuptorul cu microunde."

Cele mai citite articole

Epidemia de coronavirus (Covid-19) este momentan activa doar pe retelele online si pe unele siteuri ...
Un roman proaspat intors din regiunea Lombardia a Italiei povesteste cum a fost experienta sa la ...
Poti sa iti faci cate reguli vrei sau sa impui conditiile pe care tu le doresti, insa daca vei ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Pare foarte interesanta prin varietatea alimentelor pe care le poți consuma. Mulțumesc.
Trebuie sa invatam sa ne purtam singuri de grija.
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0