Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sa NU faci cand nu poti dormi

Ce sa NU faci cand nu poti dormi
Ni se intampla tuturor sa nu putem dormi, desi suntem foarte obositi dupa o zi grea de munca. Stiai ca aproximativ 40% din adulti se confrunta cu aceasta problema? Insomnia poate fi combatuta prin eliminarea unor activitati curente care nu te lasa sa te odihnesti.


Cand stai in pat, mii de ganduri iti alunga somnul? Printre cauzele insomniei se numara stilul de viata agitat, activitatile zilnice obositoare, stresul si lipsa unui program riguros de somn.
Potrivit Huffinton Post, insomnia poate fi combatuta prin simpla eliminare a unor activitati curente care nu te lasa sa te odihnesti.
Somnul insuficient afecteaza grav sanatatea, ducand la boli precum depresie, anxietate, afectiuni cardiace, diabet. Atunci cand nu poti dormi suficient, nivelul de energie este scazut, nu te poti concentra la serviciu si iti dereglezi organismul.
Daca esti foarte obosita si nu poti dormi, incearca sa eviti urmatoarele activitati care pot alimenta starea de nesomn.
Nu sta in pat cu lumina stinsa
Daca nu poti dormi, nu sta in pat cu lumina stinsa sperand ca in acest fel somnul va veni. Nitun Verma, medic specialist in tulburari de somn spune ca pentru revenirea somnului, cel mai indicat este sa citesti cateva pagini dintr-o carte. Astfel vei obosi, pentru ca te vei concentra asupra ceea ce citesti. Respectand recomandarea medicului Nitun Verma, vei adormi mult mai usor.
Evita sa stai pe internet
In momentul in care nu poti dormi, navigatul pe internet nu este o solutie. Stim sa este comod sa stai cu laptopul in pat, sa cumperi online, sa platesti facturi sau sa raspunzi la emailuri. Medicii spun ca lumina emanata de ecranul calculatorului, a laptopului sau al tabletei este destul de puternica, indepartand starea de somn.
Lumina este una dintre cauzele pentru care creierul refuza sa adoarma. Chiar si ledul de la televizor sau ticaitul ceasului iti pot afecta somnul. Incearca sa inchizi orice sursa de lumina. Cu cat este mai intuneric in camera, cu atat mai bine.
Evita sa iei somnifere
In loc sa apelezi la medicamente, cel mai bine ar fi sa consumi inainte de culcare alimente care provoaca somnolenta cum ar fi bananele, semintele de in, laptele, ovazul. Ceaiul de musetel baut inainte de culcare alunga stresul si stimuleaza imunitatea organismului.
Evita sa deschizi televizorul
Privind la televizor stirile si emisiunile de noapte iti vei strica somnul. Acest obicei gresit te poate tine treaza toata noaptea.
Trebuie sa mai stii ca este foarte important sa eviti exercitiile fizice inainte de culcare. Exercitiile fizice facute cu 2 ore inainte de culcare pot alunga somnul deoarece maresc temperatura corpului, astfel incat nevoia de somn va fi amanata pana cand temperatura in corp va scadea.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.17 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre insomnie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somn

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0