Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu e buna apa de gura

De ce nu e buna apa de gura
Apa de gura creste riscul de infarct si atac cerebral, spune un studiu al unor cercetatori britanici publicat in Free Radical Biology and Medicine, citat de dailymail.com. Solutia antiseptica ucide bacteriile bune care contribuie la mentinerea unui nivel scazut al tensiunii arteriale. Ucigand bacteriile bune care ajuta la relaxarea vaselor de sange, apa de gura contribuie deci la cresterea tensiunii arteriale.


Studiul a inclus 19 voluntari care au resimtit o crestere a tensiunii arteriale vreme de cateva ore dupa folosirea apei de gura. Voluntarii au fost toti sanatosi si au folosit solutia de doua ori pe zi. Tensiunea le-a crescut cu 2-3,5 unitati (milimetri coloana de mercur) de fiecare data. Iar efectul si-a facut aparitia chiar din prima zi.
Coordonatorul studiului, Amrita Ahluwalia de la Universitatea Queen Mary din Londra, a criticat folosirea in masa a acestui produs, unele marci fiind foarte puternice. Mai ales ca apa de gura este recomandata zilnic celor cu infectii orale, nu persoanelor cu dantura sanatoasa.
Uciderea zilnica a bacteriilor bune duce la cresterea minora, dar constanta a tensiunii sanguine. Impactul este semnificativ asupra mortalitatii provocate de infarct si accident cerebral. La fiecare doua unitati de crestere a tensiunii arteriale, riscul problemelor cardiace creste cu 7%, iar al celor cerebrale cu 10%.
Cea mai periculoasa substanta este clorhexidina cea care ucide microbii necesari pentru producerea nitritului, foarte important in dilatarea vaselor de sange.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre apa de gura

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tensiune arteriala

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0