Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legatura dintre temperatura de la birou si tensiunea arteriala

de SuntFericita.ro la 2018-08-27
Legatura dintre temperatura de la birou si tensiunea arteriala
Un nou studiu arata ca exista o stransa legatura intre temperatura de la birou sau de acasa si tensiunea arteriala.


Comparand tensiunea arteriala a oamenilor cu temperaturile din casele lor, cercetatorii au observat ca temperaturile interioare mai mici au fost asociate cu o tensiune arteriala mai mare, potrivit studiului publicat in ”Journal of Hypertension”.
 
”Cercetarile noastre au ajutat la explicarea ratelor ridicate de hipertensiune arteriala, precum si la explicarea cresterii deceselor cauzate de accidente vasculare cerebrale si de bolile de inima, predominante in lunile de iarna. Acest fapt sugereaza ca temperaturile interioare ar trebui sa fie luate in serios atat de catre oameni, cat si in deciziile privind diagnosticul, tratamentele si mesajele de sanatate publica. Printre modificarile dietei si ale stilului de viata, oamenii isi pot reduce tensiunea arteriala crescuta si prin mentinerea unei temperaturi mai ridicate in locuinte”, spune autorul Stephen Jivraj, de la Institutul de Epideomiologie si Sanatate al UCL.
 
Cercetatorii au descoperit ca fiecare grad celsius scazut din temperatura interioara a fost asociat cu o crestere de 0,48 mmHg in cazul tensiunii arteriale sistolice si cu 0,45 mmHg in cazul tensiunii arteriale diastolice. Tensiunea arteriala ideala este considerata a fi între 90/60 mmHg si intre 120/80 mmHg, conform indicatiilor din NHS. Analizele de tensiune arteriala constau in presiunea sistolica, adica forta contractiei inimii si in presiunea diastolica, adica rezistenta vaselor de sange.
 
Participantii la studiu au completat un chestionar referitor la factorii generali de sanatate si la stilul de viata. Mai apoi, asistentii medicali au vizitat la domiciliu toti cei 4,659 de participanti, pentru a le masura tensiunea arteriala si temperatura din camera de zi.
 
Cercetatorii au luat in considerare si posibili factori de confuzie, cum ar fi izolarea sociala, sau temperaturile exterioare, pentru a se asigura ca obtin rezultate corecte. Astfel, ei au descoperit ca tensiunea arteriala sistolica si diastolica medie a fost de 126,64 mmHg, respectiv 74,52 mmHg pentru persoanele din cele mai friguroase case din studiu, comparativ cu 121,12 mmHg si 70,51 mmHg, pentru cei din cele mai calduroase case.
 
Echipa de cercetare a constatat ca efectul temperaturii interioare asupra tensiunii arteriale a fost mai puternic in randul persoanelor care nu fac exercitii fizice in mod regulat, ceea ce sugereaza ca activitatea fizica ar putea reduce tendinta de a trai intr-un mediu rece si ca oamenii care nu fac exercitii fizice regulat trebuie sa pastreze o temperatura mai ridicata pentru a-si mentine o tensiune arteriala sanatoasa.
 
Studiile anterioare au sugerat ca temperatura din interiorul locuintei are legatura cu tensiunea arteriala, insa nu existau dovezi suficiente. In prezent, sunt putine studii care utilizeaza date reprezentative la nivel national, pe care echipa le-a considerat un factor important, dat fiind faptul ca oamenii care traiesc intr-o clima mai rece, cum ar fi Marea Britanie, isi petrec cea mai mare parte a timpului in interior.
 
”Sfatuim medicii sa ia in considerare temperatura din interiorul locuintei cand pun un diagnostic si cand prescriu un tratament, deoarece persoanele care prefera o temperatura mai racoroasa ar putea avea nevoie de doze mai mari de medicamente”, declara Hongde Zhao, co-autor al studiului.
 
Cercetatorii sugereaza ca incalzirea corespunzatoare a locuintelor pe timpul iernii ar putea contribui la reducerea riscului tensiunii arteriale crescute si a bolilor cardiovasculare asociate, in special in randul varstnicilor si a persoanelor cu antecedente in familie. Nu a fost identificata o temperatura ideala, dar specialistii recomanda o temperatura de peste 21° C pentru sanatatea generala.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 1.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre temperatura

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tensiune arteriala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre birou

Cele mai citite articole

Grasimea de la nivelul abdomenului este inamicul numarul unu al femeilor care isi doresc o talie de ...
Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016