Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 ceaiuri din plante medicinale si afectiunile pe care le trateaza

de Alina Ilie la 2014-07-17
5 ceaiuri din plante medicinale si afectiunile pe care le trateaza
Ceaiurile din plante medicinale sunt apreciate pentru gustul aromat dar si pentru proprietatile lor vindecatoare. Bogate in antioxidanti sunt benefice in tratarea a numeroase afectiuni.


Ceaiul de ghimbir este un remediu naturist pentru greata si indigestie
Revigorant si cu un gust placut, ceaiul de ghimbir este fara indoiala unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste pentru greata, varsaturi, flatulenta, balonare. Datorita substantelor continute, radacina de ghimbir relaxeaza muschii stomacului. De asemenea, are capacitatea de a trata indigestia: stimuleaza papilele gustative declansand astfel secretiile digestive care descompun proteinele.
Mai mult decat atat, gingerolul din compozitia sa, pe langa faptul ca detoxifiaza organismul, reduce stresul si ne ofera o stare de bunadispozitie.Este foarte important sa consumi ceaiul din radacina proaspata de ghimbir si nu la pliculete.
Ceaiul de ghimbir se prepara foarte simplu: peste 2 lingurite de ghimbir ras se adauga 200 ml apa fierbinte. Se lasa ceaiul la infuzat 10 minute, se strecoara, apoi se serveste cu miere si lamaie. Este foarte aromat, usor iute, dar foarte placut.

Mai multe informatii despre beneficiile si afectiunile tratate cu ajutorul ceaiurilor gasiti in articolul Ceaiuri din plante naturale >>

Ceaiul Rooibos previne cancerul
Ceaiul Rooibos este cunoscut si sub denumirea de "ceai rosu african". Este foarte apreciat pentru continutul ridicat de antioxidanti si compusi esentiali cum ar fi flavonoidele. Prin urmare, datorita acestor substante, are proprietati anticancerigene. Antioxidantii neutralizeaza radicalii liberi care duc la aparitia celulelor canceroase. Este bine de stiut ca are proprietati antiimbatranire, imunostimulatoare si previne durerile articulare.
Cum se prepara? Se pune un ibric de apa pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga 1 lingurita de planta uscata. Se stinge focul si se lasa la infuzat 4-5 minute. Cu cat sta mai mult la infucat, cu atat capata o culoare mai intensa si o aroma puternica.

Ceaiul de valeriana combate insomnia
Radacina de valeriana este renumita pentru ca relaxeaza organismul, oferind o stare de bine. Are efecte sedative, creste nivelul unei substante din creier numita gamma-aminobutiric, reduce activitatea unor celule si astfel produce starea de somnolenta.
Ceaiul se prepara la fel ca cel de mai sus si se bea inainte de culcare. Poate fi preparat si in combinatie cu menta sau musetel.

Ceaiul de paducel reduce tensiunea arteriala
Ceaiul de paducel se consuma de secole pentru scaderea tensiunii arteriale. Datorita continutului de flavonoizi si a proprietatilor antispastice, are capacitatea de a creste fluxul de sange in arterele coronare, stabilizand tensiunea arteriala si mentinand inima sanatoasa. Ceaiul se poate cumpara de la plafar si se prepara respectand indicatiile de pe ambalaj.

Ceaiul de echinaceea combate raceala si gripa
Echinaceea este o planta folosita de sute de ani pentru intarirea imunitatii. Studii recente demonstreaza ca grabeste vindecarea infectiilor respiratorii. Pentru a scapa de tuse, raceala sau gripa bea ceaiul de 3 ori pe zi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.93 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceaiuri din plante medicinale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceai de ghimbir

Cele mai citite articole

In lupta impotriva celulitei, unul dintre cei mai importanti factori este alimentatia. Adoptand o ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0