Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ceaiuri si medicamente - cele mai periculoase combinatii

Ceaiuri si medicamente - cele mai periculoase combinatii
Unele ceaiuri pot interfera cu medicamente si pot duce la aparitia unor complicatii grave. Ceaiurile de plante, in combinatie cu medicamente clasice, devin periculoase, putand chiar sa anuleze efectele acestora. De asemenea, daca sunteti alergic la o anumita substanta continuta intr-o planta medicinala puteti risca sa va agravati starea de sanatate.


Iata cateva ceaiuri naturale care pot interactiona cu medicamentele, avand efecte negative asupra organismului:
Ceaiul verde interfereaza cu medicamentele pentru insuficienta cardiaca
Ceaiul verde are proprietati antioxidante, detoxifica organismul, are efect tonic si te ajuta sa slabesti. Dar ceaiul verde nu este indicat tot timpul. Ceaiul verde contine cofeina si din acest motiv nu este recomandat persoanelor hipertensive sau cu probleme cardiace.
Ceaiul negru interfereaza cu medicamentele contra anemiei
La fel ca ceaiul verde, si ceaiul negru are numeroase beneficii pentru organism. Ceaiul negru este deosebit de util in curele de slabire pentru ca stimuleaza digestia si arde grasimile. Infuzia de ceai negru ajuta la reglarea greutatii corporale, echilibreaza tranzitul intestinal si faciliteaza digestia.
Insa, daca suferi de anemie si urmezi un tratament medicamentos, ceaiul negru nu este cea mai buna alegere; substantele din ceaiul negru pot diminua absorbtia fierului la nivelul intestinelor.
Mai multe informatii despre beneficiile si afectiunile tratate cu ajutorul ceaiurilor gasiti in articolul Ceaiuri din plante medicinale>>
Ceaiul de sunatoare interfereaza cu medicamentele pentru hipertensiune arteriala
Sunatoarea provoaca ingustarea vaselor sanguine, fiind contraindicata hipertensivilor si celor cu probleme circulatorii; substantele din planta provoaca ingustarea vaselor de sange.
Ceaiul de paducel interactioneaza cu medicamentele anticoagulante
Ceaiul de paducel este folosit în mod uzual pentru a trata afectiunile cardiovasculare. Fructele de paducel ajuta la imbunatatirea functiei cardiace, diminuarea palpitatiilor, a oboselii si a altor simptome legate de insuficienta cardiaca.
Paducelul are proprietatea de a subtia sangele, asa ca daca luati medicamente anticoagulante adresati-va medicului inainte de a incepe sa beti ceai de paducel.
Anasonul interfereaza cu medicamentele pentru gastrita
Anasonul nu este indicat in cazul gastritelor hiperacide, a ulcerului si a enterocolitei. Supradozajul duce la tulburari de vorbire si de somn, depresie si iritarea mucoaselor digestive.
Echinaceea interfereaza cu tratamentele anticanceroase
Echinaceea nu se administreaza concomitent cu tratamentele anticanceroase pentru ca pot aparea probleme grave de sanatate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.09 din 5 - 27 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceaiuri naturale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre medicamente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre planta medicinala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0