In plus, lovirea unui copil inseamna a-l indemna ulterior catre un comportament gresit. De fapt, un copil nu beneficiaza de o autonomie a judecatii pana la 12-13 ani si, prin urmare, nu este capabil sa formuleze un gand de tipul: „Aceasta atitudine este gresita, n-am sa mai fac niciodata asa ceva”. Cu toate acestea, considerandu-i pe adulti (parinti si profesori) drept modele de comportament, va tinde sa repete experienta pe care a suferit-o si care s-a imprimat puternic in memoria lui.
Cine a simtit pe pielea lui, in copilarie, violenta adultilor va fi tentat sa devina, la randul sau, un adult violent. Asa ca ar putea ridica mana asupra prietenilor sai, atunci cand acestia nu ii impartasesc ideile, si asupra celor mai slabi decat el, pentru ca va fi marcat toata viata de modele violente de autoritate si educatie.
A lovi un copil inseamna, de obicei, sa faci din el un adult agresiv.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
