Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai mari greseli de parenting in disciplinarea copiilor

Cele mai mari greseli de parenting in disciplinarea copiilor
Pentru multi parinti, disciplina inseamna pedeapsa. Acesta este un fel de mit care se paseaza de la o generatie la alta, dar care este total gresit si care le face mai mult rau copiilor. Iata cele mai mari greseli de parenting pe care le facem (sau le fac altii) atunci cand vine vorba de disciplinarea copiilor...


Disciplina inseamna invatarea comportamentelor acceptabile. Asa cum orice comportament este invatat sau copiat, la fel poate fi si uitat sau indepartat, cu ajutorul parintilor. Atunci cand vrei sa schimbi un comportament nedorit, parintii trebuie sa acorde atentie catorva aspecte:
* de ce e important sa schimbe modul in care se comporta copilul?
* cum intentioneaza sa faca asta?
* cum ar trebui sa se comporte copilul de fapt?

Printre greselile frecvente de parenting se pot numara situatii de genul...
* Parintii insisi sunt un exemplu prost. Copiii invata extrem de mult prin imitatie, mai ales in primii ani, deci nu e exagerat sa spunem ca multe din comportamentele lor sunt copiate din casa, de la locul de joaca sau, cel mai rau, de la televizor. Inainte ca parintii sa intervina cu disciplina, trebuie mai intai sa inteleaga unde anume au gresit ei si sa intelega de ce anume copilul se poarta intr-un anume fel.
* Parintii cer prea mult de la copil. Niciodata nu trebuie schimbate mai multe comportamente de-odata; copilul nu va mai intelege ce se doreste de la el sau, si mai rau, va intelege ca parintii nu sunt multumiti de el absolut deloc. Se alege cate un comportament nedorit si se centralizeaza toata atentia si energia asupra lui, iar restul se ignora.
* Parintii nu ofera un inlocuitor. Nici un tip de comportament nu se va schimba peste noapte si nici pentru totdeauna, atata timp cat copilul nu gaseste alt mod de a reactiona / alt tip de comportament. De exemplu, in loc sa ii spuna copilului sa nu ii mai intrerupa cand vorbesc (lasandu-l pe copil nedumerit, pentru ca el simte ca are ceva de spus si trebuie neaparat sa vorbeasca), ar trebui sa ii ofere un alt model: sa astepte pana cand adultul face o pauza in conversatia sa si sa intervina atunci.
* Parintii nu explica de ce nu este bun acel comportament. Pentru ca un copil sa poate invata anumite valori, ei trebuie sa inteleaga si de ce sunt necesare acestea. Explicatiile trebuie sa fie scurte si adaptate varstei lor.
* Parintii negociaza. Uneori copiii au nevoie de reguli, la fel cum au nevoie de rutina. Niciodata, o regula nu trebuie urmata de intrebarea ''S-a inteles?''; aceasta lasa totul la latutudinea copiilor si atunci vor incepe negocieri de tot felul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parenting

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre disciplina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre greseli

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre comportament

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0